ככל הנראה, מתישהו במהלך ינואר 2016, גוגל צפויים להשיק את הגרסה החדשה והמשודרגת של עדכון פינגווין 4.0.
הפעם, להבדיל מהעדכונים שהקודמים שגוגל השיקו (בממוצע אחת לשנה בערך), מדובר על עדכון בזמן-אמת. אז זה בעצם אומר והאם זה טוב לנו?
עדכוני הפינגווין שרצו עד היום, למעשה עשו מעין “חישוב מסלול מחדש” בכל הנוגע לפרמטרים המתייחסים לקישורים חיצוניים ואלמנטים נוספים באתר, בכדי לנסות ולזהות שיטות לא כשרות לקידום אתרים (על פי ההנחיות הרשמיות של גוגל למנהלי אתרים). מדובר בעדכונים שיכולים להיות מאד אגרסיביים, וכמו בכל עדכון – לפעמים גם “חפים מפשע” נפגעים, כלומר אתרים שמעולם לא עברו תהליך של קידום אתרים אורגני בשיטות מפוקפקות באופן מכוון.
כאשר מבוצעים שינויים משמעותיים בפרמטרים של הקישורים ובאופן גורף, לא משנה אם מדובר בקישורים שקיבלתם באופן טבעי, שיזמתם בעצמכם או שקיבלתם דרך שירות של בניית קישורים, יש לזה אפקט דומינו אדיר שמשליך על אחוז נכבד מהאתרים ברשת – כל קישור משפיע גם על האתר המקושר וכן הלאה.
הבעיה עם עדכוני הפינגווין שהיו עד כה (ובעצם עם כל עדכון שרץ אחת לכמה זמן) היא שהם נותנים את האשליה שהכל בסדר למשך תקופה ממושכת (שנה ואף יותר לפעמים) ואז בום, ביום בהיר הכל מתהפך, הקלפים נטרפים ואתה יכול למצוא את עצמך בדף 70 בגוגל, בלי כניסות לאתר, ובמידה והפרנסה שלך תלויה באתר – גם בסכנה של פשיטת רגל. להסתמך על תנועה אורגנית מגוגל כמקור טראפיק בלעדי או עיקרי זה אף פעם לא רעיון טוב, בדיוק מהסיבה הזו, אבל זה נושא לדיון אחר.
כאן נכנס לתמונה עדכון פינגווין בזמן אמת
העדכון החדש והצפוי של גוגל אמור לשנות את המצב הזה. לפי מה שניתן להבין ממקורות שונים ברשת, העדכון הזה לאט לאט ילך וישתלב כמו עדכון built-in באלגוריתם של גוגל, וכך בעלי אתרים לא יצטרכו לחכות עד לעדכון הבא כדי לשקם את הדירוגים שלהם, אלא יראו את השינויים בפרק זמן קצר.
לדעתי, אם אכן זה יהיה המצב בפועל, מדובר בשינוי מבורך, ואני גם בעד יישום מלא של העיקרון הזה בכל העדכונים התקופתיים של גוגל, שכן מה הטעם לנסות לקדם אתר, לחשוב שאתה עושה הכל בצורה נכונה, ואז פתאום לחטוף כאפה מצלצלת ולהבין שכנראה עשית משהו שגוגל ממש לא אהבו, ועכשיו לך תחכה שנה (או יותר) על מנת לראות האם תצליח לצאת מזה? מתסכל נורא.
עדכון פינגווין בזמן אמת צפוי לאפשר לנו לקבל פידבק מהיר על פרמטרים הקשורים לאיכות הקישורים, ולנסות לשפר תוך כדי תנועה במידת הצורך – ולראות את האפקט של זה תוך זמן קצר.
האם המגמה של גוגל היא להפוך יותר ויותר עדכונים לכאלו המתרחשים בזמן אמת? אני מקווה שכן. מצד אחד, יותר מדי זעזועים באלגוריתמים אולי משרתת את האינטרסים של גוגל – להפנות יותר תקציבים של בעלי אתרים מתוסכלים לכיוון הפרסום ב-Adwords, שם גוגל מבטיחים מערכת פרסום יציבה ובטוחה. אבל מצד שני, מנוע חיפוש לא יציב, שעליו יכולים לקום וליפול עסקים (במיוחד בתקופות רגישות כמו חגים ואירועים שונים בהם המכירות נוסקות לשמיים) זה גם לא דבר טוב במיוחד, וכזה שיכול לגרום להרבה אנשים לחשוב על גוגל כמקור לא אמין, לא יציב ובסופו של דבר לחפש אלטרנטיבות.
לסיום, כמה טיפים שיעזרו לכם להיות בצד הבטוח יותר של הקישורים:
- קודם כל, בואו נודה בזה בפה מלא – בתחומים תחרותיים וסופר תחרותיים, אין מנוס מלבנות קישורים באופן יזום. מקדם אתר הימורים או אופציות בינאריות? אתה חייב לבנות אסטרטגיה נכונה של קישורים חיצוניים.
- לטקסט העוגן עדיין יש חשיבות רבה. מומלץ להשתמש בטקסט עוגן שיגביר את הסיכויים שילחצו על הקישור. לדוגמא, במקום לרשום “לחץ כאן” מומלץ לרשום משהו כמו: “לפוסט המצוין שאיציק רשם בנושא”. גוגל מתייחסים, בין היתר – לרמת השימוש בקישורים ושביעות הרצון של המבקרים שלוחצים עליהם. לכן, כדאי גם לציין מה המבקר צפוי לקבל לאחר שילחץ על הקישור.
- להשתדל תמיד לקבל קישורים מאתרים איכותיים ואמיתיים, עם קהל יעד אמיתי. הרבה פעמים עדיף לוותר על קישור בינוני או באיכות נמוכה, שבעתיד יכול לגרום ליותר נזק מתועלת.
- טחנו את הנושא עד דק, אבל שמירה על תמהיל הגיוני ומגוון ככל הניתן של קישורים חיצוניים, תוך התחשבות בכל הגורמים המשפיעים – סוג הקישור, גיוון באנקורים, כמה שיותר דומיינים מפנים, איחסונים שונים וכו’ – יעזרו לכם להישאר כמה שיותר מתחת לרדאר של גוגל.
בהצלחה!
נכתב ע”י דניאל זריהן מומחה לקידום אתרים מקצועי