מנוע החיפוש הפופולארי ביותר בו מרבית העולם עושה שימוש הוא מנוע החיפוש של גוגל (אנחנו בטוחים שהופתעתם לקרוא את זה😊 ). גוגל עמלה יום וליל על שיפור חווית המשתמש כך שהמידע הרלוונטי והמתאים ביותר הוא זה, שיופיע במנוע החיפוש שלה ובכך ישפר את חווית המשתמש וגם יהיה מנוע שימושי אותו לא ירצו הגולשים להחליף. אלגוריתם החיפוש עובר שינויים באופן תדיר, שינויים אלו נקראים עדכונים ויש מספר רמות עדכונים שונות. עדכונים הנקראים עדכוני ליבה (Google core algorithm updates) מתרחשים לעיתים פעמיים ביום ולמען ההמחשה נציין כי אשתקד, בוצעו מעל 600 עדכונים שהשפיעו על עולם הקידום אתרים. רמה נוספת של עדכונים היא עדכוני הליבה הרחבים (broad core algorithm updates) הם עדכונים רוחביים ומרכזיים יותר ולאחרונה למדנו כי בחודש אוגוסט השנה, בוצע עדכון ליבה רחב ושמו מדיק (Medic).
עדכוני ליבה רחבים הם עדכונים מאוד שונים מהעדכונים ה”רגילים”, הם עדכונים רציניים והם מסבים שינויים משמעותיים בתוצאות החיפוש ובדירוגים. עד כה, ידוע כי גוגל מבצעת עדכונים אלו רק מספר פעמים בשנה בלבד– בשונה מעדכוני הליבה הרגילים.
אולי יעניין אותך: 5 טיפים להגדלת התנועה לאתר שלכם
עדכון מדיק (Medic) והשפעותיו
כל עדכון, לרוב לפחות, משפיע באופן רוחבי והפעם עדכון מדיק השפיע בעיקר על אתרים בתחום הבריאות בעיקר וזה הפתיע לא מעט אנשים. תחומים נוספים, שהושפעו כתוצאה מהעדכון הם אתרי מסחר, עסקים, פיננסיים, בידור, ביטוח וגם אתרי עסקים אך אין ספק כי הנישה אשר הושפעה הכי הרבה היא נישת הבריאות.
סברה רווחת נוספת היא שמדיק השפיע גם על אתרים המשתייכים ל “אתרי החיים שלך הכסף שלך” או בקיצור YMYL. אתרים אלו, באם איכותם נפגעת, עלולים להיות בעלי השפעה שלילית על חיי, הכנסה והאושר של הקוראים. גוגל אגב, מנסה לקבוע את רמת איכותם של אתרי ה YMYL בעזרת העדכונים שהיא מחילה.
עמודים המקוטלגים כאתרי YMYL:
- אתרים המעניקים מידע פיננסי הכולל הלוואות, השקעות, מיסים וכדומה.
- אתרים המכילים מידע משפטי.
- אתרים בהם מבצעים עסקאות ואתרי קניות.
- אתרים המעניקים מידע רפואי על מחלות שונות, תרופות ומידע על מצבים בריאותיים פיזיים ונפשיים.
- דפים בעלי דירוג EAT) Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) נמוך העלולים לפגוע בגולשים בעקבות מידע שגוי או לא מספק. דוגמא לעמודים כאלו יהיה עמודים המספקים מידע על תחזוקת רכבים או תיקונם.
המסקנה המתבקשת היא שגוגל מנסה בכל כוחה לדרג אתרים הנמצאים תחת הקטגוריות הללו בהתאם לרמת האמינות שלהם ואיכות התוכן אותה הם מספקים.
האתר שלכם נפגע מהעדכון Medic? הנה מה שאתם צריכים לעשות
אוגוסט חלף על פנינו לא מזמן ואולי רק עכשיו גיליתם שהאתר שלכם ספג ענישה בעקבות עדכון מדיק (Medic). צרפנו לכם את סדר הפעולות המרכזיות שיש לעשות במקרה ואכן האתר שלכם ספג ענישה ואתם בטוחים שזה בעקבות מדיק:
- הדבר הראשון שכדאי לכם לעשות הוא לבחון שוב וברצינות את המוצרים שאתם מוכרים באתר שלכם ואת ה-EAT שלהם ( E – מומחיות, A – סמכותיות, T – אמינות). שום דבר לא יעזור לכם אם לא תשפרו את מה שאתם מציעים למכירה באתר שלכם ובמיוחד אם הם לא הכי בסדר בעולם בלשון המעטה (ואם אתם אכן מוכרים מוצרים שהם לא בסדר, אתם מבינים היטב את כוונתנו). כל עוד אתם רוצים להיות מדורגים במקום גבוה יותר, השתדלו להציע למכירה מוצרים עם EAT טוב יותר.
- שפרו והציגו את ה EAT שלכם. נכון, גוגל דיי יודעת עלינו הכל אבל לא פעם, כמו תינוק, צריך להאכיל אותה בכפית וזו אחת הפעמים. דאגו שגוגל תדע שהאתר שלכם מכיל תוכן שהוא גם איכותי וגם אמין, תוכלו לעשות זאת בעזרת עמוד האודות שלכם. איך? פשוט מאוד: ציינו את הוותק שלכם ושנות הניסיון בהן אתם אוחזים, חלקו את הפרסים בהם זכיתם ואת הסיקור התקשורתי אותו קיבלתם – אל תשכחו גם לציין את ההישגים שלכם במהלך השנים.
- שפרו והציגו את ה- EAT של הכותבים שלכם. אם טרם ציינו זאת מספיק או שלא שמעתם את זה ברחבי הרשת מספיק, אז נדגיש זאת כאן: התוכן הוא המלך וגוגל מתייחסת אליו בכובד ראש. על מנת לשפר את ה EAT שלכם, התפארו ב EAT של הכותבים שלכם, ספרו על הניסיון שלהם ועל מה הם הצליחו להשיג במרוצת השנים. אל תפסחו על הצגת השם של הכותבים וקשרו את כל התוכן שהם כתבו ישירות אל ובביוגרפיה שלהם.
- שפרו את המוניטין (של האתר ושל הכותבים) ואנחנו יכולים לגלות לכם כיצד לעשות זאת.. בשתי מילים: “סיקור תקשורתי”. במידה ותצליחו להשיג סיקור תקשורתי, וניהול המוניטין שלכם ושל הכותבים שלכם, ישתפר פלאים (כל עוד מדובר בסיקור תקשורתי חיובי כמובן). אין ספק שזו מטלה לא פשוטה אבל היא משתלמת בהחלט ואם כבר אתם עובדים על סיקור, נסו להגדיל את כמות חוות הדעת וההמלצות עליכם -מומלץ גם להציג את אלו באתר שלכם.
עוד דבר שתוכלו לעשות על מנת לשפר את מוניטין הכותבים שלכם הוא פשוט לפרסם את התוכן שלהם באתרים בעלי סמכות וכאלו הנחשבים למהימנים ולא יזיק שהם יהיו מדורגים היטב…
עד כאן לגבי העדכונים של גוגל והעדכון האחרון העונה לשם מדיק. במידה ואתם יודעים שהאתר שלכם נפגע ואתם חוששים לנסות להצילו לבד, פנו אלינו ונשמח לעזור.
אולי יעניין אותך גם
מה קורה שמקדמים אתר אורגני עם מאמרים לא איכותיים?
טעויות שעסקים עושים בשיווק באינטרנט
האתר שלך ירד בתוצאות? סבירות גבוהה שהוא קיבל עונש מגוגל, מלא את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:
אודות הכותב
שי בנקהלטר
מייסד ומנכ”ל אימוג’ו. עוסק בנושאי ייעוץ בשיווק דיגיטלי ו SEO . חי את השיווק באינטרנט ומתעניין מאוד בחקר טכנולוגיות הקיימות בעולם. בשנת 2013 הקים שי את אימוג’ו שמציעה שירותי שיווק דיגיטלי למגוון רחב של חברות ועסקים.