מנוע החיפוש החדש של גוגל למובייל נקרא גם: Google Mobile First Index
קצת מידע על Google Mobile First Index
גוגל מפעילה מנוע חיפוש מובייל חדש mobile first index. המשמעות היא שגוגל תיצור ותדרג תוצאות חיפוש המבוססות על גרסאות מובייל/ נייד של תכנים, גם עבור תכנים המוצגים בגרסת מחשב שולחני. סקרנים לדעת כיצד מנוע חיפוש זה יעבוד? ריכזנו עבורכם מספר שאלות ותשובות.
מאז ההכרזה, עקבנו ברשת אחרי מס’ אתרים מהגדולים בעולם הקידום אתרים וכמובן אחרי מס’ אתרים שעשינו עליהם בדיקות, ואלה המסקנות.
מה חדש במנוע החיפוש המובייל?
ככל שיותר ויותר חיפושים מתבצעים במכשירי המובייל, גוגל מעוניינת שהאינדקס ותוצאות החיפוש ייצגו את מרבית המשתמשים שהם – משתמשי המובייל.
גוגל החלה להפעיל את הגרסה הניידת בתור מנוע החיפוש העיקרי שלה. אינדקס מנוע חיפוש הוא למעשה אוסף של דפים ומסמכים אותן הסורקים של מנוע החיפוש מאתרים ברשת, בעיקר על ידי ביצוע סריקות יזומות דרך קישורים חיצוניים. עד עכשיו גוגל סרקה את הרשת מנקודת המבט של המשתמש השולחני אך כעת, גוגל סורקת את הרשת מנקודת המבט של המשתמש בנייד.
מה אם אין לי אתר מובייל?
גוגל אומרת אל דאגה. למרות שגוגל מעדיפה שיהיה לך אתר שמותאם למובייל, היא תסרוק את האתר השולחני במקום. גוגל אומרת, ” אם יש לך רק אתר שולחני, אנו נמשיך להציג אותו בתוצאות חיפוש, גם אם אנחנו משתמשים בדפדפן מובייל”.
- זכרו, אם יש לך אתר מובייל, עליך לוודא שהתוכן והקישורים שבו זהים לאתר השולחני כך שגוגל תעשה שימוש נכון בתוכן ותדרג את האתר שלך כפי שביצעה באתר השולחני שלך, אחרת התוצאות עלולות להיות שונות.
באתר המובייל שלי יש פחות תוכן מהאתר השולחני. האם עלי לדאוג מהעניין?
בעיקרון, כן! גוגל אומרת שהיא תבחן את גרסת המובייל של האתר שלך. אם לאתר המובייל יש פחות תוכן בהשוואה לאתר השולחני שלך, קרוב לוודאי שגוגל תתייחס רק לאתר המובייל שלך שבו יש פחות תוכן.
זו הסיבה שגוגל ממליצה לנקוט בגישה של אתר רספונסיבי (אתר מותאם לנייד) – כך שהתוכן יהיה באותו מבנה בדיוק ויהיה נגיש כאתר מובייל. תוכל לפעול כך עם יישומי מובייל אחרים אך אין מקום לטעויות.
אולי יעניין אותך:
מה בדבר אתרי מובייל הכוללים תוכן חבוי בלשוניות הניתן לצפייה על ידי הרחבתן?
באתרים שולחניים, גוגל אינה מחשיבה כל כך תוכן הנמצא בלשוניות, אקורדאונים, תיבות נפתחות ושיטות אחרות. אך כאשר מדובר באתר מובייל, מבדיקות שנעשו נראה שגוגל מתייחסת לתכנים מסוג זה והם מקבלים משקל מלא כל עוד הם מוצגים כך לטובת חווית המשתמש. הרעיון הוא שתוכן הניתן להרחבה מתאים יותר לשימוש באתרי מובייל ולא כל כך באתרים שולחניים.
האם עניין זה יגרום לשינוי משמעותי בדירוג אתרים על ידי גוגל?
בבלוג של גוגל כתוב שעניין זה לא ישפיע על הדירוגים. למעשה, הם מעוניינים כמה שפחות השפעה של עניין זה על הדירוגים. יחד עם זאת, עדיין מוקדם להסתמך על כך אך המטרה היא שתכנים חבויים לא ישפיעו על הדירוגים כלל.
מתי זה צפוי להיכנס לפעולה?
בגוגל כותבים שהיא כבר החלה לבחון את מנוע אינדקס מובייל עם מספר משתמשים. אך נראה כי לפנינו חודשים לפני הפעלה מלאה. גוגל לא תתחייב על תאריך מכיוון שהיא עדיין בוחנת את מנוע החיפוש ואם הכל ילך כשורה, הדברים כנראה יקבלו עדיפות. אם הבחינות לא יצליחו, יהיה עליהם לדחות את הרעיון.
עוד גוגל כתבו שהיא תבצע מחקרים נוספים עד אשר על פני הזמן היא תוכל להיות בטוחה באמינות מנוע חיפוש המובייל.
האם מדובר בקידום דירוגים ידידותי למובייל?
גוגל כבר הודיעו שהתוכן שאינו נחשב לידידותי למובייל לא ידורג. כך יהיה גם המצב במנוע החיפוש החדש.
באינדקס הנוכחי, דרכו מתקבלות מרבית תוצאות החיפוש, תוכן שולחני נרשם במנוע החיפוש והוא משמש גם את המשתמשים ממחשב שולחני וגם ממובייל. מערכת ייחודית וידידותית לדירוג מובייל משמשת לקידום אורגני של תוכן באינדקס המובייל של גוגל. תוכן שאינו ידידותי למובייל לא נלקח בחשבון.
באינדקס המובייל החדש, הנמצא בהרצה, תוכן מאתרי מובייל ומשמש להצגת תוצאות חיפוש גם במחשב השולחני וגם במובייל. כך יושג קידום תוכן בחיפוש במובייל, כמו במערכת הנוכחית והתוצאה תהייה שני דפים המוצגים בחיפוש במובייל.
איתותי דירוג יגיעו מאתר המובייל שלך ולא מהאתר השולחני
גוגל דירגה את אתר המובייל שלך על בסיס איתותים רבים מהאתר השולחני שלך. מצב זה עתיד להתהפך וגוגל תדרג את האתר השולחני ואת אתר המובייל בהתבסס על סריקות מנקודת מבט של אתר מובייל.
כך שמהירות טעינת אתר המובייל שלך תשפיע על דירוג אתר המובייל ועל האתר השולחני. כמו כן קרוב לודאי שגוגל תבחן את הכותרת, את כותרות ה- H1, את מבנה התוכן וכן תגיות אחרות ותוכן המיוצר באתר המובייל שלך אשר נעשה בו שימוש באתר השולחני.
האם פעולות אלו הופכות את התמונה על פיה כך שגוגל תדרג אתרים על פי אתרי המובייל? בהחלט, אך גוגל מודעת לעובדה והמגמה היא שמשקל מכשירי המובייל רק הולך וגדל ויותר חיפושים יבוצעו במכשירים אלו.
האם לגוגל יהיו שני מנועי חיפוש? לשולחני ולמובייל?
בעיקרון, גוגל מתכננת להפעיל מנוע חיפוש אחד המבוסס על תוכן מובייל, אשר ישרת את כל המשתמשים. עד אז, יהיו שני אינדקסים: desktop-first ו- mobile-first. קבוצת משתמשים קטנה יותר תקבל תוצאות חיפש מאינדקס mobile-first. זה לא דבר הניתן לשליטה. קרוב לוודאי שהמשתמשים כלל לא ידעו באיזה אינדקס הם משתמשים.
ככל שגוגל תצבור בטחון באינדקס המובייל, לבסוף הוא יישאר האינדקס היחידי. לחילופין, אם אינדקס המובייל לא יוכיח עצמו כשימושי, גוגל תוכל לחזור לאינדקס הרגיל השולחני. אחרי הכל אינדקס המובייל מוגדר כרגע כניסוי.
גוגל הצהירה ב בפוסט, “אינדקס החיפוש שלנו ימשיך להיות אינדקס אחד לאתרים ואפליקציות, האלגוריתמים שלנו לבסוף ישתמשו בגירסת המובייל של אתרים לצורך דירוג דפים מהאתר.”
האם קישורים ודירוגים ישתנו כתוצאה מכך?
קיים חשש כי לאתרי מובייל יש פחות קישורים בהשוואה לאתר השולחני. חשש זה זה דומה לדאגה שהוזכרה קודם בעניין העובדה שלאתרי מובייל יש פחות תוכן מאתרים שולחניים. תוצאות החיפוש של גוגל מאד תלויות בקישורים ובתוכן. כך שאם גם הקישורים והתוכן מושפעים, האם גם הדירוגים?
נראה שזה עדיין בבחינה כך שעדיין לא ברור לחלוטין.
Canonicals: (גרסאות שונות לאותו URL) האם נצטרך לשנות אותם?
בגוגל אומרים שלא יהיה צורך לבצע שינוי בגרסאות של כתובות אתרים אלה רק לשמור עליהם כפי שהם ולפעול על פי המלצות כפי שפורסם בבלוג של גוגל.
האם אוכל לראות את השינוי וההשפעה בתוצאות חיפוש כבר עכשיו?
בגוגל אומרים שנכון לעכשיו לא צריך להיות שום שינוי.
המידע מסופק מאתר Search Engine Land
רוצה לבנות אתר מותאם למובייל?, השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם