במשך שנים, מומחי SEO מיקדו את תשומת הלב שלהם סביב מחקר מילות מפתח (לחצו על הקישור ולימדו כיצד לבצע מחקר מילים) כמרכיב עיקרי בכל פרויקט. בימים המוקדמים של הקידום אתרים, צפיפות מילות מפתח אפשרה אפילו לאתרי ספאם להגיע לראש תוצאות החיפוש של גוגל. על כל פנים, ככל שגוגל ומנועי חיפוש אחרים פיתחו את אלגוריתם החיפוש שלהם והפכו אותם ליעילים יותר בזיהוי איכות של תכנים, השיטה של צפיפות מילות מפתח הלכה ונעשתה פחות ופחות יעילה ופופולארית. למעשה, שיטה זו כבר נשכחה עד כדי כך שרבים בתחום ה-SEO כבר מתחילים לנטוש את שיטת מילות המפתח בכלל. ובכן, האם מילות מפתח עדיין מהוות גורם משפיע ב-SEO ב-2017? התשובה היא שילוב של כן ולא
מבצע קורונה לבעלי אתרים בלבד - קבלו הנחה משמעותית על מחקר מילות מפתח מקצועי 👇👇👇
הנחה בתוקף עד 31/1/2021
איכות/כמות מידע כבר עולה על מיקום/צפיפות מילות מפתח
לפני חמש שנים, כולנו היינו מודאגים בגלל מיקום וצפיפות מילות המפתח בתוך תוכן הדף. נראה היה שלכולם היו תיאוריות בנוגע למיקום מילות המפתח וכמה פעמים יש להשתמש במילות המפתח באותו העמוד כדי להשיג תוצאות טובות. ב-3 השנים האחרונות, שיטה זו הלכה ודעכה בזמן שדירוגי הדפים הולכים ונעשים מושפעים יותר ויותר על ידי איכות וכמות המידע שנמצא בתוכן. גוגל נוטה לדרג דפים המלאים במילות מפתח פחות מאשר דפים הכתובים בשפה טבעית הכוללים הרבה מידע. מטרת מנועי החיפוש הללו תמיד הייתה לספק את תוצאות החיפוש הטבעיות ביותר אשר מספקות את המידע הטוב ביותר. זה רק מתבקש שכותבים ברשת עושים מאמצים להתאים עצמם לסטנדרטים אלו.
כתיבת תוכן הכולל מילות מפתח לצורך קבלת יותר תנועה אורגנית
באופן טבעי, כאשר אתה מקיף נושא מסוים, אתה צריך להשתמש במספר מילות מפתח קשורות. לדוגמא, אם אתה כותב על “מערכות לניהול תוכן”, אתה קרוב לוודאי תזכיר את המילים “Wordpress” או “Joomla”. המפתח הוא לכסות כל תחום בנושא שלך באופן המקיף ביותר בכדי להגדיל את השימוש במילות מפתח אשר יסייעו להביא תנועה נוספת לאתר. ישנם כלים היכולים להמליץ על מילות מפתח אך יש לעשות בהם שימוש זהיר בכדי להימנע מכתיבה לא טבעית.
שימוש במילות מפתח בתגיות לצורך רישום טוב יותר במנועי חיפוש
דרך נוספת טובה לשימוש תכליתי במילות מפתח הוא על ידי השימוש ב-header, title ובתגיות בבלוג. לדוגמא: רוב פלטפורמות הבלוגים (לדוגמא WordPress) מאפשרות לך לשייך תגית לכל פוסט. שימוש בתגיות אלו מקל על גוגל לשייך את הפוסט שלך לקטגוריה בתוצאות החיפוש הופעת HTML5 כבר הספיקה להוריד בחשיבות תגיות ה-header אך מרבית אנשי הקידום אתרים עדיין משתמשים בהן למען הסדר הטוב. תגיות Title יכולות לשפר יחסי הקלקות על ידי מתן סקירה תמציתית של התוכן לפני ביצוע קליק על הקישור בתוצאות החיפוש בגוגל.
למילות מפתח עדיין יש השפעה על דירוגים של מנועי חיפוש
בסך הכל, ניתן לומר שלמילות מפתח יש עדיין תפקיד חשוב בדירוג במנועי חיפוש, אחרי הכל, כאשר אתה מבצע חיפוש בגוגל, מנוע החיפוש מנסה למצוא את אותו ביטוי בדיוק או בהתאמה גבוהה. לדוגמא, חיפוש הביטוי “כיצד לבנות שובך יונים” יחזיר קרוב לוודאי תוצאות הכוללות בדיוק את המשפט הזה ב-title כך שיש חשיבות רבה למילות המפתח וקרוב לוודאי שחשיבות זו תישאר עם התפתחות האלגוריתמים לרמה בו הם יוכלו להבין את השפה באמצעות בינה מלאכותית.
לא זוכר איך קוראים לנו? לחץ כאן