באמצעות השיווק הדיגיטלי משרדי שיווק ופרסום רבים פועלים בדרכים שונות. משרדי הפרסום יהיו מעוניינים לבדוק מהי האפקטיביות שלהם והאם הם מחזירים את ההשקעה הכספית שלהם. המטרה היא כדי לקבל החלטה אם הדרך שבה הם בחרו מתוך מגוון האפשרויות של השיווק הדיגיטלי, היא הנכונה עבורם, או אולי כדאי להם לבצע שינוי ולבחור בערוץ אחר.
חישוב ROI (החזר השקעה):
הנוסחה הכי פשוטה ונפוצה לחשב החזר השקעה {( הכנסה – הוצאה )\ הוצאה}.
לדוגמה בעולם האמיתי: השקעת בפרסום בגוגל 1,500 ₪ הצלחת ליצור מזה הכנסה של 3,000 ₪ החזר ההשקעה שלך: ROI = 1.
מדוע 1? בגלל שהרווחת 100% מההשקעה שלך.
פרסום באמצעות פעולות שיווקיות דיגיטליות
מידת ההצלחה נמדדת לדוגמה על ידי כמות הגולשים שנכנסו לאתר בעקבות דף נחיתה שפורסם ברשתות החברתיות, כמה מהם עברו לאתר המקוון, ביצעו רכישה בפועל של המוצרים שהאתר מייבא וכו’. כך אפשר למדוד את הרווח המחולק לעלות הכוללת של הפעולות השיווקיות על פי סוגיהן.
תחשיב זה של החזר השקעה כולל את העלויות הישירות למוקדי הפרסום וגם עלויות נלוות של צוות העובדים, אשר הכין את הפרסומים ולאחר מכן הקדיש שעות, כדי לעקוב אחר התוצאות.
קשת האפשרויות של השיווק הדיגיטלי מאפשר לכל עסק לבחור בין כמה נתיבים שיווקיים כמו קידום אורגני, קידום ממומן, פרסום ברשתות החברתיות המובילות, פרסום בגוגל, ביוטיוב ועוד. התוכנות החדשניות מאפשרות לכל בעל עסק לראות בכל רגע את ההשפעות של הפעולות הללו. יש דוחות ממוקדים וגרפים מפורטים, אשר מעניקים תמונת מצב עדכנית ביותר.
בדיקת נתונים לאורכו של הקמפיין
קיימות כמה שיטות שמסייעות לאנשי השיווק והפרסום כדי לבדוק את התוצאות של החזר השקעה – ROI Return On Investment:
שיעורי המרה ונפח תנועה
קידום אתרים הוא מהלך נפוץ מאד עבור העלאת הדירוג המנוע החיפוש של גוגל. לכן קל לבדוק כמה גולשים הגיעו לאתר בפועל בעקבות ההפניה וכמה מהם נחשפו למוצרים הנמכרים בו ורכשו בסכום כספי כלשהו.
שימוש בקודים
אנשי הפרסום משרישים מראש קודים ספציפיים של כל מודעה ובדרך זו הם יכולים לדעת מה הייתה מידת האפקטיביות של כל אחת ממודעות הפרסום. התשובות מצביעות על פילוח האוכלוסייה ואופן ההתנהלות של כל קבוצה כמו את כמה מהם הניע קדימה מהלך של דיוור ישיר שנשלח אליהם, או דרך כל רשת חברתית וכמה לידים הפכו לרכישות בפועל בחנות האינטרנטית.
שימוש במספרי טלפון וירטואלים מנוטרים
משרד הפרסום קובע מראש את מספרי הטלפון הרלוונטיים עבור כל נקודת מוצא מתוך אפיקי הפרסום שבוצעו. כך אפשר לחשב כמה לידים הגיעו בעקבות כל אחת מהאופציות השיווקיות שבוצעו.
תוצאות המובילות למסקנות
כאשר מבצעים סיעור מוחות ומנתחים את התוצאות של מסעי הפרסום והקידום שבוצעו, בוחנים אם נוצר החזר השקעה ונותרו רווחים, או שהתוצאות לא היו מספיק טובות ובסך הכול הכללי לא כל ההשקעה הוחזרה.
בהתאם לכך, אפשר לצמצם את כמות המודעות או להתמקד בפרסום המשך של את מהמודעות שהצליחה להגיע לתוצאות יוצאות דופן לעומת כל שאר המודעות.
אופציה שמצליחה מאד לאחרונה היא העברה מחודשת של מסרים ללקוחות שכבר היו באתר ונחשפו למידע. במהלך השיטוט שלהם באתרים השונים הם מקבלים פרסומים שונים מהאתרים שבעבר הם כלקוחות הביעו התעניינות במוצרים שלהם. גם רימרקטינג אפשר למדוד באופן מדויק את מידת ההצלחה של מהלך זה.
אהבתם את הכתבה שלי? תשתפו בפייסבוק שלכם 👇👇👇