בניית קישורים נכנסים היא כאב ראש גדול עבור כל מקדם אתרים בעולם, בשל שילוב של הרבה גורמים. אתה יכול להשקיע זמן רב בשביל להגיע עם פרופיל קישורים נכנסים גדול ואיכותי ולראות תוצאות טובות בגוגל, אבל באותו הזמן, אם בניית פרופיל קישורים גרוע והצלחת להרגיז את גוגל האתר שלך יקבל עונש ותחזור בחזרה בתוצאות שבועות או חודשים.
הודות לעדכוני האלגוריתם של Google (שמתעדכן כל הזמן נגד ספאמרים), תהליך בניית הקישורים הפך ליותר מורכב וקשה יותר, במיוחד אם אתה חדש בעולם של SEO. אז אם אתה די מודאג לגבי בניית אסטרטגיה של בניית קישורים נכנסים קבל את 11 מקורות בניית הקישורים הבטוחים ביותר.
1. כל אתר חינוכי
לא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין שגוגל נותן קרדיט לאתרים חינוכיים שהדומיין שלהם מסתיים ב-“.edu” כל קישור שתקבלו משם יכול להיות שווה ערך למאות ואולי אלפי קישורים מבלוגים וכו’.
אם יש סוג אחר של אתר שנחשב “לסמכות על” מעבר לאתרי חינוך, זהו אתר ממשלתי, עם סיומת “.gov”. כמעט ואי אפשר לקבל קישורים מאתרים ממשלתיים, אם תצליח תבינו שזכיתם בקישור על שיכול להקפיץ את התוצאה שלכם מס’ עמודים קדימה (כן, לא טעיתי ע-מ-ו-ד-י-ם!).
מידע נוסף: מה שאתה צריך לדעת על העדכון האחרון של ‘פנטום’ של Google
3. פורומים הקשורים לתעשייה/ עסק שלכם
אם אתה מוצא פורום הקשור לתעשייה שלך, אתה יכול להשתמש בו לטובת קידום האתרים שלך. אני ממליץ שיהיה כדאי לך שהמטרה שלך ליצור אינטראקציות עם גולשים בפורום ולא רק בשביל לקבל קישורים נכנסים. תנסה להשתתף בדיונים ולהוסיף את הערך. אבל תכלול את שמך, הכותרת וכתובת האתר שלך וגם חתימה.
*כאשר למשתמשים אחרים בפורום יש שאלות שאתה יכול לענות, תוכל לענות עליהם ולפרסם את הבלוג שלך, ולאחר מכן להגיב לדיון ולקשר להודעה שלך. ככה תוכל להגדיל את החשיפה של העסק שלך, לקבל קישורים נכנסים וגם להגדיל את התנועה שלך.
4. בלוגים הקשורים לתעשייה/ עסק שלכם
בלוגים חיצוניים הקשורים ישירות לענף שלכם הם הזדמנות מושלמת לבנות קישורים איכותיים. אתם יכולים לכתוב תוכן כאורח בבלוג או אולי להיות בעלי טור קבוע או אפילו להיות תורמים של מידע שימושי (אגב, לתרום מידע בבלוגים גדולים זה מקובל מאוד ויכול לעזור לעסק שלכם להיחשף לקהל גדול יותר וגם לקבל קישור טוב).
5. חסות או דף תורם
לארגונים רבים, ובעיקר לעמותות, יש דף “חסות” או משהו דומה לזה שמזהים עסקים שעשים תרומות או עשו תרומות בעבר. קישורים אלה עשויים לעלות לכם תרומה, אבל אם תסתכלו לטווח הרחוק אתם יכולים לקבל קישור קבוע וסמכותי בתמורה לתרומה 🙂
6. כל פלטפורמת של הרשתות החברתיות
הרבה אנשים שוכחים את העובדה שקישורים שפורסמו ברשתות חברתיות הם יכולים להיות סמכותיים מאוד. תתחילו להיות מעורבים בכמה ערוצי מדיה חברתית עד כמה שאתם יכולים – קישורים אלה נחוצים מאוד לטובת הקידום אתרים, בנוסף הערך והמיתוג שתקבלו מהם יהיה שווה את זה.
7. YouTube, Vimeo ואתרי וידאו אחרים
YouTube, Vimeo ועוד אתרים דומים מציעים לכם הזדמנויות נהדרות לבניית קישורים איכותיים וסמכותיים. בכל פעם שתעלו סרטון לערוץ שלכם, תהיה לכם הזדמנות לכלול קישורים לאתר שלכם. יתר על כן, קטעי וידאו שתעלו יכולים להיות ויראלים כך שתקבלו גם קישורים שגולשים ישתפו בכל הערוצים מבלי להתאמץ יותר מידי, ככה תחזקו את הערך של הקישורים לאתר שלכם.
8. אתר סימניות חברתי
אתרים סימניות חברתי, כגון: Reddit, Digg ו StumbleUpon הם דרכים פופולריות ונהדרות שתוכלו לקבל קישורים לאתר שלך וגם קצת חשיפה.
9. אתר ויקי (וכן, לא רק ויקיפדיה!)
אתרי ויקי כמו ויקיפדיה פתוחים לעריכה ציבורית, כלומר יש לך שליטה מלאה על הקישורים שאתה בונה, אבל גם להיזהר לציית לכללי האתר. השתמש באתר שלך בתור ציטוט רק אם זה הגיוני לעשות זאת בהקשר של המאמר.
10. אתר שיתוף אודיו
אתרי שיתוף אודיו כגון SoundCloud או Bandcamp הם לחלוטין מקורות לבניית קישורים לעסקים בתחום המוסיקה. הקלטו קובץ קול (כגון מוסיקה או דיבור אנושי), העלו אותו, ותקבלו קישור איכותי, סמכות ורלוונטי לאתר שלך בחינם.
11. בניית קישורים ע”י הקהלים שלכם
הדרך הטובה והבטוחה ביותר לבנות קישורים היא לתת לאחרים לעשות את זה בשבילכם. פרסמו תוכן איכותי, מדהים ומרתק, כגון: אינפוגרפיקה או סרטונים איכותיים, וזה יאפשר לקהל שלכם לרוץ איתו, ולפרסם אותו בבלוגים שלהם ולעודד אותם לבנות לכם קישורים נוספים בעתיד.
כל עוד הקישור שלכם בנוי להיות רלוונטי ובעל ערך לקהל שלכם. פרסום הקישורים שלכם בכל המקורות האלה צריך לאפשר לכם להישאר בטוחים מכל עונש של גוגל. ככל שתמשיכו לבנות קישורים איכותיים ולגוון את המקורות שלכם ואת סוגי הקישורים שאתם בונים וכמובן לגרום לקישורים שלכם להיראות טבעיים בכל הקשר, כך ייטב.
אולי יעניין אותך: