בניית קישורים חיצוניים מהווים מרכיב חשוב בקידום אתרים. כמעט כל בעל אתר/ בלוגר מודע כיום לחשיבותם ומנסה לייצר כמה שיותר קישורים חיצוניים איכותיים לאתר/ בלוג שלו. במסגרת המאמצים לייצר קישורים חיצוניים לשיפור דירוג תוצאות האתר בגוגל וחיזוק ה-SEO, בלוגרים עלולים לעתים לעשות טעויות ואף לפגוע בדירוג האתר שלהם במקום לשפר אותו.
להלן רשימה של 10 טעויות נפוצות בבניית קישורים חיצוניים אשר יכולים או יפגעו בקידום האורגני של האתר שלך וכן הדרכים לתקן טעויות אלו
1. קישורים לעמוד הבית בלבד
אחת מטעויות ה- SEO הנפוצות בבניית קישורים חיצוניים היא קידום עמוד הבית של האתר בלבד וללא שימת לב ליתר הדפים באתר. טעות זו בבניית קישורים נפוצה בקרב בעלי אתרים ובלוגרים חדשים ואף ראיתי זאת בקרב אנשי SEO. לא ייראה טבעי אם מאות קישורים חיצוניים לדף הבית של האתר שלך אך אף קישור אינו מפנה לדפים האחרים של האתר. גוגל מסמן זאת ואף מעניש על כך אתרים עם יחס לא מאוזן בין קישורים חיצוניים לדף הבית לדפים אחרים של האתר.
כיצד להתגבר על טעויות בבניית קישורים
בכדי לקבל הופעה מאוזנת של קישורים חיצוניים, יש לאזן את היחס בין קישורים החיצוניים לדף הבית לבין יתר הדפים באתר.
2. אופטימיזציה יתר של קישורי מילות מפתח
גם לאחר עדכון פינגווין באלגוריתם של גוגל, רבים בעלי האתרים המאמינים שאופטימיזציה יתר של מילות מפתח באמצעות יצירת מאות קישורים חיצוניים עם אותה מילת מפתח. הם עדיין נוטים לחזור על אותה טעות וגוגל כבר מעניש אותם על ידי הורדת דירוג האתרים שלהם. כאמור אין זה טבעי למצוא הרבה קישורים מאותה מילת מפתח בין אם פנימיים או חיצוניים.
אולי יעניין אותך – מדריך למחקר מילות מפתח
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
בכדי להתגבר על טעויות בבניית קישורים ולהימנע מענישה על ידי גוגל, נסה ליצור קישורים ממילות מפתח מעורבות. כך, הופעת הקישורים תיראה הרבה יותר טבעית למנועי חיפוש ולקוראים.
דוגמא לקישורים מאוזנים אם אופטימיזציה טובה היא כאשר 80% מהקישורים מגיעים מאותו מותג ו- 20% ממילות מפתח.
בעוד מומחי מותגים ו- SEO פועלים על פי העיקרון של 80:20, אחרים משאירים רק 5% קישורים על מילות מפתח מעורבות בהשוואה ל- 95% המגיעים משם המותג.
3. קישורים מאתרים עם מוניטין גרוע (שאינם באינדקס)
גוגל ומנועי חיפוש אחרים אינם אוהבים אתרים עם תוכן דל או משוכפל, אתרי הימורים, בלוגים ספאם, בלוגים אוטומטים ואתרי פורנו. אתרים אלו לרוב מוסרים מהאינדקס על ידי מנועי החיפוש עקב הפרות של כללים או בעקבות גניבות של זכויות יוצרים. יצירת קישורים מאתרים מסוג זה אשר לרוב מנודים על ידי מנועי חיפוש, קלה ביותר אך תגרום קרוב לוודאי להורדת הדירוג של הבלוג או האתר שלך וייתכן והאתר אף יוסר מהאינדקס.
לפיכך, בעלי אתרים שמעוניינים לייצר כמות של קישורים על פני איכות, צריכים לקחת בחשבון שקישורים מסוכנים אלו גורמים לבעיות קשות.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
לעולם אל תנסה לקבל קישורים חיצוניים מהאתרים שהוזכרו לעיל ואם אתה מעוניינים לקנות קישורים או לקבל קישורים מאתרים שלא ברור לך מה טבעם, בצע קודם בדיקת רקע והימנע מענישה מיותרת על ידי מנועי חיפוש ובמיוחד גוגל.
אולי יעניין אותך לקרוא – 5 טיפים להגדלת התנועה לאתר שלכם
4. איבוד קישורים חיצוניים תוך זמן קצר
טעות נפוצה נוספת ביצירת קישורים חיצוניים היא יצירת יותר מדי קישורים תוך זמן קצר מדי. לצורך שיפור ה- SEO, אין מהירות יצירת הקישורים קובעת אם כי איכותם. יצירת יותר מדי קישורים בזמן קצר תיחשב כספאם ותפגע ב-SEO של האתר שלך.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
נסה לבנות קישורים באופן טבעי ולא מהיר ונסה לקבל אותם מאתרים עם דירוג גבוה. קישור אחד בשבוע מאתר בעל דירוג גבוה טוב יותר מ- 100 קישורים מאתרים בעלי דירוג נמוך ביום אחד.
5. קניית קישורים חיצוניים
יצירת קישורים חיצוניים באופן טבעי, דורשת זמן ומשאבים ואם אתה מחליט לפצות על כך על ידי קניית קישורים כדי להרוויח את הזמן והמשאבים אתה טועה בגדול. למרות שמספר חברות המכנות עצמן מומחיות ל- SEO מציעות קישורים מאתרים עם דירוג גבוה עבור סכום סמלי. דע לך כי קישורים אלו נחשבים לספאם ואינם חוקיים על פי כללי המשחק הנהוגים במנועי החיפוש במיוחד בגוגל. הם ייפגעו ב- SEO של האתר שלך במקום לקדם אותו.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
אל תקנה קישורים לא משנה כמה מעט הם עולים, מכיוון שהם אינם טבעיים. נהג במקצועיות בכל הקשור לבניית קישורים ונסה לבנות את מאגר הקישורים שלך בכוחות עצמך.
6. קישורי גומלין (החלפת קישורים)
קישורי גומלין היו נפוצים מאד בעבר כדרך לייצר קישורים חיצוניים מכיוון ששיטה זו קלה לביצוע. כל שדרוש הוא למצוא אתר רלוונטי בענף ושיתוף פעולה עם מפעיליו. כאשר שיטה זו הלכה ותפחה בקצב מסחרר ואנשים החלו לעשות בה שימוש לא נכון לצורך קידום אתרים בעלי תוכן דל, מנועי חיפוש כגון גוגל הבחינו במתרחש. אתרים שהשתתפו ב- “חוות קישורים” (המונח המקובל הוא blogroll) נענשו על ידי גוגל מכיוון ששיטה זו אינה טבעית לבניית קישורים ומוניטין.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
לקישורי גומלין או החלפת קישורים מוניטין גרוע מאד כך שעליך להימנע מטעות זו ואל תיקח חלק בקישורי גומלין או החלפת קישורים. מספר אינדקסים מקוונים בעלי דירוג גבוה מציעים פרסום באינדקס אתרים שלהם בתמורה להצבת קישור מפנה אליהם מהאתר שלך. אל תיענה להצעות כאלו לבניית קישורים.
7. קישורים חיצוניים מאתרי נישה לא רלוונטיים
הבלוג שלי עוסק ב- SEO. האם יקודם על ידי קישורים מבלוג עם דירוג 7 העוסק בנסיעות או בבריאות ושמירה על משקל? התשובה היא לחלוטין לא. בלוגרים רבים חוזרים על טעות זו ומעלים תגובות באתרים לא רלוונטיים בכדי לקבל קישורים חיצוניים. קישורים חיצוניים מאתרים לא רלוונטיים הם בעלי חשיבות מזערית לאתר שלך.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
נסה לקבל קישורים חיצוניים מאתרים בתחום שלך והעדף אותם על פני אתרים לא רלוונטים.
רוצה לדעת את 10 דרכים בטוחות לבניית קישורים חיצוניים
8. קישורים מאתרים בעלי דירוג נמוך
בניית קישורים לשיפור ה- SEO משמעותה בניית קישורים איכותיים ולא רק כמותיים ויש לשאוף לקבל קישורים מאתרים בעלי דירוג כמה שיותר גבוה. בניית קישורים מאתרים בעלי דירוג נמוך (דירוג 0/10 או שכלל אין דירוג) כלל לא ייקדם את ה- SEO של האתר שלך ולעתים אפילו יפגע במוניטין ובדירוג של האתר שלך.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
נסה לקבל קישורים חיצוניים מאתרים שהדירוג שלהם הוא לפחות 2 או 3 ושאף לקבל קישורים מאתרים בעלי דירוגים גבוהים בין 4 ל-9. קישורי איכות אלו לבטח יקדמו את ה- SEO של האתר שלך.
קראו עוד על – 5 טעויות נפוצות שיש להימנע מהן בשיווק אוטומטי
9. דירוג רק מאתרים בעלי דירוג גבוה (תוך התעלמות מהדירוגים הנמוכים)
נכון שאיכות היא הקובעת בקישורים חיצוניים על פני כמות. אך בניגוד לסעיף 8, קישורים מאתרים בעלי דירוג נמוך הכרחיים לטובת שמירה על אופי טבעי של קישורים. שילוב של קישורים מאתרים בעלי דירוג גבוה ונמוך הנו נחוץ לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
כדי להקנות למערך הקישורים שלך אופי טבעי, נסה לשמור על איזון בין קישורים מאתרים בעלי דירוג נמוך לגבוה.
10. חוסר שימוש בקישורים פנימיים
אחרון אך לא פחות חשוב הוא אי שימת לב לקישורים פנימיים. טעות נפוצה בקרב מרבית בלוגרים. קישורים פנימיים הנם חשובים כמו קישורים נכנסים או קישורים חיצוניים. קישורים פנימיים חשובים לא רק לטובת ניווט קל באתר אלא גם מקנים לאתר מומנטום של קישורים. נניח כי אחד הדפים באתר שלך בעל דירוג גבוה, קישורים פנימיים לדפים אחרים בעלי דירוגים נמוכים יקדמו את אותם דירוגים.
כיצד להתגבר על טעות זו בבניית קישורים
נסה לפזר קישורים פנימיים בכל הבלוג או האתר שלך. כלול קישורים לדפים בעלי דירוג נמוך מדפים בעלי דירוג גבוה או מהדפים הנצפים ביותר.
יש לך שאלה? רוצה לבדוק איפה האתר שלך מדורג בגוגל? מלא את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם: