מקדמי אתרים רבים הצליחו להבין שמשימת קידום אתרים כבר החלה להיות משימה קשה במיוחד לאחר עדכוני גוגל, כגון: פנדה, ופינגווין באלגוריתם מנוע החיפוש. עדכוני גוגל פנדה ופינגווין מענישים מאות אלפי אתרים ובלוגים שיש בהם קישורים חיצוניים באיכות ירודה, קישורים רבים מדי מאותו אתר או קישורים מאתרים לא רלוונטיים. שינויים אלו גורמים למומחי קידום אתרים ובלוגרים לנקוט כעת במשנה זהירות בעת ביצוע אופטימיזציה לאתרים וביצירת קישורים חיצוניים.
יחד עם זאת בניית קישורים חיצוניים עדיין תופשת מקום חשוב במונחים של SEO. ובכל זאת, החלטנו ללקט עבורך את 10 הדרכים החופשיות ביותר ליצירת קישורים חיצוניים שנחשבים לבטוחים מבחינת עדכוני גוגל פנדה ופינגווין. השתמשו בטכניקות לגיטימיות אלו לבניית קישורים לצורך שיפור ה-SEO של האתר או הבלוג שלך.
אז קבלו את 10 הדרכים ליצירת קישורים חיצוניים (backlinks)
1. תגובות בבלוגים
כתיבת תגובות באתרים או בבלוגים עם הגדרת “dofollow” בקישורים החיצוניים נחשבת לאחר הדרכים הנפוצות ביותר ליצירת קישורים חיצוניים. כל בלוגר מתחיל נהג ליצור קישורים חיצוניים על ידי כתיבת תגובות בבלוגים באותה הנישה או הנושא. למרות שמרבית הבלוגרים חששו כי לאחר עדכון פינגווין של גוגל, השיטה הזאת כבר לא תהיה בטוחה וכי גוגל עלולה להעניש בלוגים עם אלפי קישורים מאתרים ובלוגים בעלי דירוג נמוך, כתיבת תגובות בבלוגים לצורך קבלת קישורים חיצוניים עדיין נחשבת לשיטה לגיטימית כל עוד הקישורים הם מאתרים בעלי דירוג גבוה. כל שעליך לעשות הוא למצוא מספר אתרים בעלי דירוג גבוה ולהתחיל להיות פעיל ולכתוב תגובות.
2. כתיבה בפורומים
כתיבת תגובות בבלוגים בעלי דירוג גבוה ובמיוחד באלו העוסקים באותו תחום שלך, היא שיטה יעילה אך אינה מספיקה כאשר מדובר ב- SEO.
דרך לגיטימית נוספת לקבלת קישורים חיצוניים היא כתיבה בפורומים. רוב הבלוגרים מפספסים מקור חשוב זה של קבלת קישורים חיצוניים אך כתיבה בפורומים באופן קבוע ושימוש בקישור בחתימה לבלוג שלך ייקדם את ה- SEO של האתר שלך.
3. אינדקסים של אתרים
כאשר מדובר ב- SEO, רישום האתר שלכם באינדקסים חשובה מאוד, לדוגמה: Dmoz נחשב לאינדקס האיכותי ביותר שמנוהל על ידי חברת AOL ומופעלת על ידי קהילה של עורכים מתנדבים, תאמינו לי שאתם רוצים מאוד לקבל ממנו קישור לאתר שלכם :). מקדמי אתרים ובלוגרים מוסיפים את האתר/ בלוג שלהם על ידי עדכון ה-URL ובתמורה זוכים לקישור חיצוני איכותי. Dmoz על כל פנים הוא רק דוגמא אחת. ישנם עוד הרבה מאד אינדקסים מקוונים חלקם בתשלום וחלקם בחינם, בהם תוכל לרשום את האתר שלך.
ריכזנו עבורך רשימה של אינדקס איכותיים בעלי דירוג גבוה:
- אינדקס עסקים – Check Me In – חינם/ בתשלום
- דפי זהב – חינם/ בתשלום
- B144 – תשלום
4. Yahoo Answer
Yahoo answer היא קהילת אתרי התשובות והשאלות הפופולארית ביותר כיום בה המשתמשים יכולים לשאול שאלות או לתת תשובות. שתי שיטות אלו יכולות לסייע לך לקבל קישורים חיצוניים.
שאל שאלה אודות המראה וההרגשה שהאתר שלך מקנה ותן קישור לאתר שלך לעיון או ענה על שאלות בתחום הבלוג שלך ותן גם שם קישור לעיון.
5. אינדקסים RSS
בדומה לאינדקסים מקוונים, אינדקסים RSS מהווים מקור טוב מאד לקבלת קישורים חיצוניים. אינדקסים אלו משרתים אנשים ומסייעים להם לגלות אתרים או בלוגים שונים באותו תחום העניין שלהם.
לקבלת קישור מאתר אינדקס RSS, עליך להגיש את כתובת הבלוג שלך לפרסום באתרים אלו ובתמורה תקבל קישור חיצוני מהאינדקס בו פרסמת.
הפסקה, אולי יעניין אותך:
6. אתרי שיתוף חברתיים
פרסום דפי הבלוג שלי לאתרי שיתוף חברתיים היא אחת הפעולות מועדפות עלי ואחת ונמצאת ברשימות לביצוע לאחר פרסום דף חדש בבלוג שלי. אתרי שיתוף חברתי כגון Digg.com, Reddit.com אינם רק טובים לקבלת הרבה תנועה אלה גם מאפשרים יצירת קישורים חיצוניים. אתרים אלו מסייעים למנועי החיפוש לאנדקס את האתר שלך במהירות.
ייתכן כי אתרי שיתוף חברתיים הם בעלי דירוג גבוה אך חלק מאתרים אלו משתמשים בהגדרות קישורים “Nofollow”, או שאחרים כן מאפשרים קישורי “dofollow” (באופן אישי לא ממש משנה לי, אני פשוט מפרסם שם את הפוסט או את ה- URL לאתר שלי). תתחיל לחפש ולמצוא אתרי שיתוף חברתיים עם קישורי “dofollow” ופרסם את כתובות ה- URL של דפי האתר שלך.
7. אתרי שיתוף קבצים
אתרי שיתוף קבצים נגישים על ידי מיליוני משתמשים על בסיס יומי. באמצעות הכמות הרבה של המבקרים באתרים אלו, תוכל להניע תנועה לבלוג שלך על ידי פרסום מסמך כדוגמת ספרון PDF, מצגת מסמך או תבנית, גיליון אלקטרוני או תמונה אינפוגרפית ולהטמיע בהם קישור לאתר שלך או להוסיף קישור בדף הפרופיל שלך.
אתר פופולארי לשיתוף קבצים שאני משתמש גם בו הוא slidshare.com. דוגמאות נוספות: authorstream.com ו- .docstoc.com. תוכל כמובן למצוא עוד בגוגל
8. יצירת קישורים חיצוניים מוויקיפדיה
וויקיפדיה היא אנציקלופדיה מפורסמת המכסה כמעט כל תחום הנוגע למדע, טכנולוגיה, בריאות, רפואה אינטרנט וכתיבת בלוגים. לכל דף בוויקיפדיה בדרך כלל דירוג של 6, 7 או 8. קישור חיצוני מדפים בעלי דירוג גבוה יהיו מעולים לקידום האתר שלך.
למרות שיצירת קישורים מוויקיפדיה אינה מלאכה קלה אך היא עדיין אפשרית. כל שעליך לעשות הוא למצוא דפים ריקים העוסקים בתחום שלך, לערוך אותם ולשים קישור חיצוני לדף שלך במקום המיועד להפניות. זכור כי קבלת קישור מוויקיפדיה היא השיטה הטובה מכולן. זה שווה את המאמץ!
9. יצירת קישורים חיצוניים מ- YouTube
YouTube הוא אתר שיתוף סרטי הוידאו הפופולארי ביותר עם 800 מיליון מבקרים ייחודיים הצופים ב- 4 מיליון סרטונים בכל יום. זהו מקום בעל הזדמנות רבה לבלוגרים לפרסם את סרטוני הוידאו שלהם לקבלת תנועה רבה מאד. כאן אנחנו מדברים על קישורים שניתן לייצר בקלות מ- YouTube. אתה צריך שיהיה לך סרטון וידאו מקורי. זה יכול להיות סרטון הדרכה או כל סוג של סרטון המתעד משהו מעניין. ברגע שהסרטון שלך מוכן, העלה אותו ל- YouTube והוסף קישור חוזר לבלוג או מקם קישור בפרופיל שלך ב- YouTube. בדרך זו תוכל לקבל קישורי איכות לקידום ה- SEO של האתר שלך.
שים לב: באפשרותך לפרסם את סרטון הוידאו שלך באתרי שיתוף נוספים כגון vimoe.com, metacafe.com dailymotion.com ו- veoh.com ועוד.
10. קבלת קישורים מאתרי שיתוף אודיו
אתר לשיתוף אודיו מהווה את אחת הדרכים הקלות ביותר לקבלת קישורים חיצוניים. מרבית הבלוגרים ומומחי ה-SEO כמעט ולא משתמשים בשיתוף אודיו לקבלת קישורים חיצוניים מאותם אתרים שייתכן והם אפילו בעלי דירוג מאד גבוה.
אם ברצונך לקבל קישורים חיצוניים מאתרי שיתוף אודיו, כל שעליך לעשות הוא ליצור מקטע של מוסיקה או שיר (תוכל להיעזר בבעלי מקצוע באתרים כמו Fiverr.com). וגם אם אינך מסוגל ליצור מוסיקה ואין לך תקציב לעניין זה, הקלט את קולך באמצעות המחשב הנייד שלך. כשתסיים, העלה את המקטע המוקלט לאחד מאתרי שיתוף האודיו בעלי הדירוג הגבוה או חפש אתרי שיתוף המאפשרים למקם קישורים בהגדרת “dofollow”.