כל אדם שמפרסם באינטרנט יודע שבניית דף נחיתה היא אחת מאבני היסוד החשובות ביותר שלו. בנוסף לכך, זהו כלי שחייב להיות היום במערך השיווק הדיגיטלי של כל עסק, ולא משנה אם יש או אין לו אתר באינטרנט, במידה ואתם בעלי עסקים ועדין אין לכם אתר, כדי שתקראו את הפוסט שהכנתי במיוחד בעבורכם על למה כדאי לדאוג לבניית אתר לעסק?.
דף הנחיתה הוא המוקד המרכזי ליצירה אפקטיבית של פניות ומעקב אחריהם כאשר מקימים קמפיין פרסום בגוגל, פייסבוק, אאוטבריין ועוד..
לכן, אם יש לכם מספר קמפיינים שאתם רוצים להעלות, מומלץ מאוד לבנות עמוד נחיתה נקודתי לכל אחד מקמפיינים אותו אתם מפעילים, אחרת אתם שולחים את כל הלקוחות הפוטנציאלים אל עמוד הבית של האתר או עמוד שיכול להיות גם לא כל כך רלוונטי בגלל שהם אובדים בסבך המידע הרב על העסק שלכם. למרות החשיבות הרבה של בניית דף הנחיתה המתאים לקמפיין שלכם, ישנן שתי טעויות נפוצות ששמתי לב אליהם העולות שוב ושוב :
1. ליצור דף נחיתה כללי עם הצעת מכר מסוימת ולנתב אליו את התנועה מכל ערוצי השיווק שלכם.
2. לשכוח שעיצוב דף הנחיתה והמבנה שלו יכול להשפיע רבות על החלטת הגולש האם להתעלם ממנו לחלוטין או לעצור לרגע ולהשאיר פנייה.
דף נחיתה – כי לרושם ראשוני אין הזדמנות שנייה
כולנו יודעים שלהרבה אנשים יש כושר ריכוז נמוך, במיוחד שמדובר על אינטרנט. אתם חייבים להתאים את בניית דף הנחיתה שלכם לצריכה הזאת בדיוק. רוב הגולשים נמנעים מקריאת עמודים על גבי עמודים של טקסט; הגולש הממוצע ירפרף על גבי המידע כשמדי פעם עיניו יקפצו לפרט כלשהו שתופס את העין: תמונה, כותרת “בומבסטית”, אינפוגרפיקה מעניינת או כמובן המידע הרלוונטי שבגללו נכנסו לדף הנחיתה שלכם מלכתחילה.
בהתאם לזאת, בבניית דף הנחיתה עדיף תמיד לגשת ישר לעניין ולעשות את זה קצר וקולע, ולכן כל דף נחיתה צריך להיות מותאם למסר השיווקי ששלח את הגולש אליו. אנחנו רוצים שהנקודה העיקרית שהביאה את הגולש תהיה עיקר דף הנחיתה שלנו. לדוגמא, אם דיברנו על מוצר מסוים, רצוי שמיד יופיע שם המוצר, התמונה שלו ואף מומלץ גם וידאו פרסומי מכירתי. אם אנחנו נותנים מבצע ספציפי, הצעת המכר של המבצע חייבת להופיע מיד ובאופן בולט (זאת גם ההוראה של מגוון גדול של מערכות פרסום כדוגמת מערכת הפרסום בגוגל Google AdWords – אם רושמים הצעת מחיר ספציפית במודעה, היא חייבת להופיע מיד בעמוד הנחיתה שהמודעה מובילה אליו).
בניית דף נחיתה נועדה בראש ובראשונה בכדי להמיר גולשים ללקוחות פוטנציאלים (כלומר, להעביר ליד/פנייה, מלבד במקרים מאד מסוימים בהם הרכישה מתבצעת דרך דף הנחיתה). ברוב המקרים נרצה שדף הנחיתה ישאיר מקום לפעולה אחת בלבד – הפעולה הממירה: להשאיר פרטים, להתקשר, להוריד ועוד. מסיבה זאת דפי נחיתה בד”כ נמצאים מחוץ להיררכיה הרגילה של אתר העסק שלכם, ללא התפריטים, פוטרים, לוגו ושאר התבנית של האתר הראשי. אנחנו רוצים למקד את הגולש בדבר אחד בלבד: לבצע את הפעולה הממירה. להפוך ללקוח שלנו, או לפחות ללקוח פוטנציאלי.
אולי יעניין אותך:
למה אני צריך את זה בכלל?
קודם כל, בניית דף נחיתה היא אחת הדרכים הטובות ביותר לייצר לקוחות פוטנציאלים. אם תוכלו לבחור בדבר אחד בלבד שישפר באופן משמעותי את כמות הפניות שאתם מקבלים לעסק שלכם, יהיה זה בניית דף נחיתה. יותר מדי בעלי עסקים מפנים את הגולשים דרך הניוזלטר, הפייסבוק ושאר ערוצי השיווק לעמוד הבית של האתר, ואם יורשה לי להיות בוטה, אפשר באותה המידה לזרוק את הלידים/ פניות ישירות לפח. בניית דף נחיתה המותאם לכל ערוץ תנועה ולכל הצעת מכר תוכל להפוך שיעור גבוה בהרבה מהגולשים האלו ללקוחות פוטנציאלים שחבל לפספס.
לדף הנחיתה יש יתרונות נוספים מלבד יצירת לידים חדשים – בניית דף נחיתה ממוקד לפי ערוצי התנועה ולפי הצעות המכר מאפשר לכם למדוד באופן מדויק את האפקטיביות של מערך השיווק הדיגיטלי שלכם. אני רק רוצה להזכיר שעברו הימים בהם פרסמתם במדיה המסורתית ולא ידעתם באמת עד כמה אפקטיבי הפרסום. באמצעות שיווק דיגיטלי, השיווק הוא מדיד, ואחת הדרכים הקלות ביותר לבצע את המדידה היא בעזרת בניית דף נחיתה ממוקד לפרסום שלכם. לביצוע המדידה הזאת יש גם יתרון הפוך, אחרי שאוספים מידע במשך זמן מה, אפשר להכיר טוב יותר את הלקוח הפוטנציאלי לפי הערוץ דרכו הוא מגיע ולהתאים באופן אישי את עמוד הנחיתה לפרופיל שלו. הצעת המכר המתאימה לגולש שהגיע מהפייסבוק היא אולי הצעה שונה מזאת המתאימה לגולש שהגיע מהווידאו שהעליתם לטובת פרסום ב-YouTube.
בשורה התחתונה, אם אתם בעלי עסק שמפתחים כרגע את מערך המדיה הדיגיטלית שלכם, או שכבר מריצים קמפיינים ושואלים את עצמכם מה הצעד הבא – קחו צעד אחרונה ושימו לב מה היא נקודת הכניסה והיציאה של הגולש מהאתר שלכם. ברוב המקרים, תגלו שבניית דף נחיתה מתאים לכל ערוץ תנועה שכזה, ייתן תוצאות אשר שוות את ההשקעה.