המדריך הזה יעזור לכם לייעל את עמודי האתר שלכם ב – 9 צעדים פשוטים, כך שתוכלו להתחיל להגיע לקהל יעד שמחפש אתכם ב-Google.
במדריך זה יופיעו הגורמים החשובים ביותר בעת ביצוע אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) לכל עמוד באתר שלכם. הצעדים מוצגים לפי סדר חשיבותם ורצוי לדלג על אף אחד מהם. כמו כן, זכרו כי יצירת תוכן חדש שמותאם לקהל היעד שלכם הינו חלק בלתי נפרד מן הצעדים שיאפשרו לכם להגיע להצלחה ארוכת טווח עם הקידום האורגני של אתר.
בחירת מילות מפתח
מניסיוני, זוהי הפעולה הכי חשובה שעליכם לעשות ובה רצוי להשקיע את מיטב המחשבה.
מחקר מילות מפתח – מצורך מדריך (לחצו על הלינק). אם תקראו לפחות פעמיים את התוכן שכתבתם באתר שלכם תוכלו לזהות בוודאות שתיים או שלוש מילות מפתח רלוונטיות לנושא של העמוד הנקרא.
לאחר שהחלטתם באיזה מילות מפתח כדאי להתמקד, תוכלו להשתמש במתכנן מילות מפתח של Google ולבדוק על עוד וריאציות של מילות מפתח “זנב ארוך” ליעד הנדרש,
לדוגמא: אם יש לכם עסק של ניקיון משרדים תקדמו גם את מילת מפתח “ניקיון משרדים בתל אביב“. בנוסף תוכלו לקבל נתונים על כמות החיפושים ומידת התחרות, תנסו למצוא את האיזון בין כמות החיפושים חודשיים לבין רמת התחרות נמוך/גבוה. ההמלצה שלי היא, בחירה של מספר ביטויים רלוונטיים וממוקדים ולא עם הרבה חיפושים בעמודים פנימיים.
כותרת עמוד – Title
בדרך כלל כותרת העמוד תופיע בצבע בולט, מודגש, קו תחתון וכו’. כמובן שכותרת העמוד תופיע בדף תוצאות החיפוש של Google, כמו גם בחלק העליון של סרגל הדפדפן של משתמש.
לכתיבה נכונה של כותרות הדף תעקבו אחר ההנחיות הבאות:
– הכותרת לא אמורה להכיל יותר מ- 70 תווים. חשוב שיופיעו בכותרת לא יותר מ – 3 מילות מפתח “זנב ארוך”
– מילות מפתח של היעד העיקרי צריכות להופיע ראשונות
– כל מילת מפתח צריכה להיות מופרד על ידי (-)
– כל כותרת של עמוד/דף באתר שלכם חייבת להיות ייחודית(לא לשכפל כותרות)
– כל כותרת של עמוד צריכה לשלב את שם החברה/ עסק שלכם
תיאור העמוד – Description
תיאור העמוד מופיע בדף תוצאות החיפוש של Google מתחת לכותרת הדף. התיאור צריך לעקוב אחר ההנחיות הבאות:
– לא לעבור את ה- 150 תווים (אך גם לא פחות מ- 100 תווים, מומלץ לנצל את החלל שיש)
– לשלב פעם אחת לפחות את מילת המפתח העיקרית ומילת מפתח “זנב ארוך”
– לספק בתיאור הנעה לפעולה, משכנעת – למה הגולש צריך לבקר את עמוד שלכם
– תכלילו מילות מפתח כאילו חלק מהטקסט ולא רק לדחוס במילות מפתח למען הרישום אותן
כתובת העמוד – URL
כתובת העמוד של דף האינטרנט שאתם רוצים לקדם צריכה לכלול את מילת המפתח שהכנתם מראש ליעד הספציפי הזה, ניקח דוגמה מהאתר שלי: https://www.webremarketing.com/tag/google-adwords/
תגיות כותרת בעמוד התוכן
העמוד צריך להיות מסודר לפי ההנחיות הבאות:
– H1 תג כותרת הכוללת את מילת המפתח של העמוד
– H2 תמיד מתחת לתג H1 ומשלבים את מילות המפתח המשניות.
– H3 – H6 אם יש לכם עוד כותרות תסדרו אותם לפי סדר יורד H3, H4, H5, H6.
מבנה תוכן העמוד
התוכן בעמוד צריך להיות על הנושא של מילת מפתח שנבחרה מבעוד מועד לאותו עמוד. ההמלצה היא, להכניס את המילת מפתח העיקרית כמה פעמים בכל התוכן של העמוד. חשוב לזכור לא להכניס יותר מידי פעמים את מילת המפתח, להזכירכם, העמוד צריך להיות מקודם באופן טבעי כך שאם תפריזו יותר מידי עם מילת המפתח זה יכול להיחשב כספאם ואז תפגעו בתוצאות.
אל תנסו להדגיש או למתוח קו תחתון מתחת למילות מפתח זה לא עוזר לקידום J. יש השפעה רבה על מידת הרלוונטיות של העמוד מול מילת המפתח ואם תצליחו להוכיח זאת ל-Google, תזכו לעוד “נקודות” בתהליך הקידום של האתר. אני אזכיר, יש לכלול את מילות המפתח המשניות הקשורות לאותו תוכן ולמילת המפתח.
קישורים פנימיים
ישנן הרבה אסטרטגיות ליצירת קישורים פנימיים, הינה דוגמא לאסטרטגיה אחת שעובדת.
יש צורך לסמן בקישור את מילת המפתח העיקרית של העמוד שאותו אנו רוצים ולקשר לדפים אחרים באתר שלכם.
ניקח שוב את הדוגמא של אתר של ניקיון משרדים, תסמנו בעמוד “ניקיון משרדים בתל אביב” את מילת המפתח של ניקיון משרדים ותיצרו קישור פנימי לעמוד “ניקיון משרדים“. כדאי מאוד לוודא שהקישור הזה עובד (לא יהיה נעים לגולש להגיע לעמוד שגיאה 404). אל תעשו יותר מ- 3 קישורים בעמוד אחד.
תמונות בעמוד התוכן
כמובן שאי אפשר בלי תמונות. כל תמונה שתשתמשו בה בעמוד המתאים צריכה להיות מותאמת כך שמנועי חיפוש יכלו “לקרוא” את התמונה. צריך לעשות גם לתמונות קידום במנועי חיפוש.
לדוגמה: התמונה שתעלו צריכה להיות במשקל נמוך (תנסו לא לעבור את ה-50- 100 KB מצורף מדריך להפחתת גודל התמונות), לאחר מכן השתמשו במילות המפתח המשניות לכל תמונה בעמוד. התמונות יכולות להיות מותאמות בשתי דרכים:
- שם קובץ: להפריד כל מילה מקפים (-), לדוגמא: ניקיון-משרדים-בתל-אביב.jpg
- ALT טקסט: הוספת ALT טקסט לתמונה צריכה להתאים לשם הקובץ, ללא מקפים, למשל ניקיון משרדים בתל אביב.
אם אתם לא מצליחים לשנות את שם הקובץ של התמונה או שזה תהליך ארוך, אז תוכלו רק להוסיף/ לשנות את ALT טקסט של התמונה הבולטת ביותר באמצעות מילת המפתח העיקרית.
מילות מפתח – Keywords
יש שמועה שאומרת שהכנסת מילת המפתח בקוד העמוד אינה עוזרת בקידום האורגני, אני חושב שהיא אינה מדויקת. מנועי החיפוש משתמשים באלגוריתם חכם שגם מאפשר להם לשכלל את המיקום בתוצאות החיפוש של Google בין היתר גם בזכות הטמעת מילת המפתח. שהטמעת מילת המפתח בעמודים הקיימים לא נחשבת לחשובה כמו כל שאר הצעדים (1-8). עם זאת, עדיין מומלץ להוסיף שתיים לשלוש מילות מפתח לכל עמוד הקשורות לכותרת הדף והתוכן.
ישנם מערכות ניהול אתרים שניתן להזין מילת מפתח דרך המערכת עצמה ללא שום מאמץ כגון: WordPress, Joomla ועוד.
מקווה שעזרתי לכם להבין יותר את הפעולות הנדרשות לעבודת הקידום האורגני המינימאלית. אני לא רוצה לבאס אף אחד, אבל 9 השלבים האלה צריכים להתבצע בכל אחד מדפי האתר שלכם.
שיהיה בהצלחה!