ניווט מהיר
עד לפני כמה שנים, היו מעטים מאוד כמות האנשים ששמעו את המושג מטבעות דיגיטליים, קריפטונים, ביטקוין ומושגים נוספים שפתאום חדרו לחיינו. כולם מכירים כסף מזומן שהוא דבר מוחשי ופיזי, אך שאר המונחים הקשורים לכסף הם למעשה גם כן דיגיטליים כיוון שהם אינם מוחשיים כמו כסף הקיים בחשבון הבנק, כל התנהלות באמצעות כרטיסי אשראי, חסכונות כספיים ועוד.
מטבעות דיגיטליים הסבר?
הרעיון המרכזי של מטבעות דיגיטליים הוא ליצור שוני מהותי ביניהם לבין המטבעות הקיימים היום ולהעניק להם בידול שיהיה לטובתם של הלקוחות:
- אפשר לסחור במטבעות הללו באופן ישיר בין אנשים שונים ללא קשר למיקומם הגיאוגרפי או לשיוך שלהם לדת, מדינה או פוליטיקה. לאור העובדה שזו התנהלות ללא מתווכים או מסלקה מרכזית, זוהי נוחות מקסימלית בעלות מינימלית.
- כל המידע הקשור לפעילות הכספית באמצעות המטבעות הדיגיטליים הוא גלוי וקיימת שקיפות מלאה לגביו. לכן כל אדם יכול להיכנס לתיעוד הקיים אשר כולל רבדים רבים של פעילות ולראות את המידע שחשוב עבורו.
- המטבע הדיגיטלי הוא מטבע מבוזר כלומר אינו מונפק על ידי גוף עסקי כמו בנק או חברת אשראי ואינו נשלט על ידי גוף ממלכתי/ ממשלתי של מדינה מסוימת. זהו מטבע חופשי לחלוטין והוא מונע על ידי האנשים ולא על ידי גופים כלכליים.
- קל מאד להשתמש במטבעות הללו וכל אדם יכול ללמוד בקלות כיצד לבצע את הפעולות הנדרשות.
- עסקה כספית שבוצעה באמצעות קריפטונים אינה ניתנת לביטול במעמד צד אחד ובדרך זו החשיפה להונאות קטנה לאפס.
- הקוד הפתוח הוא זה שפועל באופציה זו ולכן כל אדם שמחזיק במטבעות הללו יכול לבדוק נושא זה בכל עת.
- מכיוון שאין מסלקה מרכזית, כל הפעילות הכלכלית מתבצעת באמצעות תשלום של עמלות נמוכות מאוד. בתחילת כל פעולה הלקוח מחליט מהי האופציה המועדפת עליו.
הנראות של המטבעות הדיגיטליים
אין אפשרות לראות או לחוש במטבעות הדיגיטליים והם נשמרים במחשב או מחוצה לו כקובץ. כפי שאדם שומר במחשב לו קבצים של מאמרים, הדמיות, סרטונים ועוד, כך הוא שומר גם קבצים של המטבע הדיגיטלי שקיים ברשותו.
בקובץ מופיעים התיאורים של ההיצע הכספי כמו מהי כמות הכסף הקיימת, על פי סוגי המטבעות השונים מה הערך של כל מטבע ומי הוא בעליו.
שיטות ייחודיות לגבי המטבעות הדיגיטליים
השמירה על המטבעות הדיגיטליים של כל אדם כוללת הצפנה מתוחכמת של המידע. כדי ליצור קובץ מידע נוח לשימוש, השיטה פועלת על פי עיקרון ששמו שרשרת בלוקים (בלוקצ’יין). זוהי מעין שרשרת ארוכה המורכבת משכבות רבות של מידע, כל עסקה שמתבצעת מקושרת לעסקה קודמת שבוצעה ולכן קיים רצף של תנועות כספיות זו אחר זו.
זהו מידע יציב וקבוע שאין כל אפשרות לשנות אותו וכדי ליצור עסקה חדשה יש לבצע בשלב הראשון אשרור שהוא אישור חוזר ורק לאחר מכן אפשר לקדם את התהליך.
העיסוק במטבעות דיגיטליים עולה מיום ליום, לאור העובדה שהלקוחות מאמינים בקריפטונים ולכן במקרים רבים, ערכם הכספי נמצא בעלייה מתמדת.