ב-2017, ההעדפה לחיפוש במובייל על פני חיפוש בדסקטופ היא עובדה קיימת. לא רק שאנחנו מסתובבים בעולם עם הראש שלנו תקוע בסמארטפון בכל מקום אליו אנחנו הולכים, גם כשאנחנו רובצים על הספה בבית אנחנו מעדיפים לשלוף אותו לצורך גלישה באינטרנט במקום להפעיל את המחשב. זה פשוט הרבה יותר נוח, זמין ומיידי.
בגרף הבא ניתן לראות המחשה להעדפה הזאת. הגרף לקוח מתוך דו”ח Search Engine Statistics 2017 שהוציאה חברת Smart Insights באפריל האחרון:
מכאן, ניתן להבין מדוע היום חשוב יותר מתמיד לבדוק שהאתר של העסק שלכם מותאם למובייל בצורה אופטימלית: שם הלקוחות הפוטנציאליים שלכם ימצאו אותו, פשוט מאד. גם גוגל מכירה בכך: התחום של קידום אתרים בגוגל כיום הולך יותר ויותר לכיוון קידום אתרי מובייל. למעשה, החל משנת 2018 האינדקס של גוגל, שסורק אתרים במטרה לדרג אותם בתוצאות החיפוש, הולך לתת עדיפות לגרסת המובייל של אתרים על פני גרסת הדסקטופ שלהם (מהלך שהחברה קוראת לו Mobile-first Indexing). כלומר, בקרוב מאד דירוגי האתר בתוצאות החיפוש של גוגל עומדים להיקבע על פי גרסת המובייל שלו.
כל זה אומר שאם האתר שלכם עדיין אינו מותאם למובייל בצורה האופטימלית, אתם מאבדים לידים והמרות. לא רוצים שזה יקרה?
קחו כמה דקות וקראו את 6 הטיפים הבאים לקידום אתרים במובייל,שיעזרו לכם למנוע את הגזירה:
-
בדקו עד כמה האתר ידידותי למובייל
לפני שאתם ניגשים לשפר את אתרכם, בדקו קודם כל את הסטטוס הנוכחי שלו. יתכן שהמצב גרוע יותר – או טוב יותר – ממה שאתם חושבים. אתם יכולים לבדוק זאת בצורה פשוטה יחסית, באמצעות דוח נוחות השימוש לניידים של גוגל. זהו כלי חינמי שמאפשר לכם לבדוק גורמים שונים הקשורים למותאמות האתר לגלישה במובייל, ביניהם שימוש ב-Flash, התאמת התוכן לגודל התצוגה, מיקום רכיבי הדף, שימוש בפלאגינים ועוד. בדיקה זו היא השלב הראשון בתהליך שבאמצעותו תוכלו לראות מהן הפעולות שאתם צריכים לעשות הלאה.
אולי יעניין אותך: 5 טיפים להגדלת התנועה לאתר שלכם
-
התאימו את מילות המפתח לחיפוש קולי
את האנשים שמדברים אל הטלפון במקום להקליד בו רואים כבר בכל מקום – אולי גם אתם משתייכים אליהם. חיפוש קולי הופך לנפוץ כי הוא מקל מאד על מי שהידיים שלו עסוקות בדברים אחרים (למשל בנהיגה) ומי שפשוט מעדיף לתת למכשיר פקודות קוליות. אבל המשמעות של המגמה הזאת היא שאתם צריכים לבצע הערכה מחדש של מילות המפתח עליהן אתם מדרגים את האתר שלכם. מראיונות שעשתה חברת SEMrush עם מומחי SEO על אופטימיזציה למובייל, עולה שחיפושים במובייל נוטים להיות שונים מחיפושים בדסקטופ. למשל, השאילתות נוטות להיות מקומיות ומיידיות, כמו “איך מגיעים לכיכר רבין”– כי בניגוד למחשבים נייחים, סמארטפונים מצוידים באפליקציות ניווט. לכן, סביר להניח שאתם צריכים לשנות לפחות חלק ממילות המפתח שאתם משתמשים בהן היום.
-
התאימו את האתר לחיפוש מקומי
בהמשך לסעיף הקודם, העובדה שהסמארטפון הולך איתנו לכל מקום ושהוא מצויד באפליקציות ניווט, מעודדת משתמשים לבצע חיפושים מקומיים כדי לאתר מוצרים, שירותים ומקומות שנמצאים בסביבתם. יש מגוון פעולות אופטימיזציה שניתן לבצע באתר כדי להתאים אותו לחיפוש מקומי. למשל, כדי שהגולשים יידעו מה המרחק שלכם מאיפה שהם נמצאים ויוכלו לראות אתכם במפה, עליכם לרשום את פרטי העסק ב-Google My Business (בעברית: Google לעסק שלי): כתובת, טלפון, שעות פתיחה ועוד. למילות המפתח הוסיפו גם מיקום כדי שימצאו אתכם בקלות בחיפוש (“חנות פרחים ברמת גן” או “חנות פרחים במתחם הבורסה” ולא רק “חנות פרחים”, למשל). דבר נוסף שיעזור לכם מאד להתבלט בתוצאות מקומיות הוא הוספת האפשרות לדרג את העסק. כך, אם יש עסקים מתחרים בסביבתכם, הגולשים יעדיפו לפנות לעסק שיש לו דירוג וביקורות גולשים מאשר לעסק שאין עליו שום סוג של משוב.
שימו לב לתוצאות המקומיות שעולות כאשר אני מבצעת חיפוש על חנות פרחים (המשרד שלי נמצא באזור הבורסה ברמת גן):
-
השתמשו בעיצוב רספונסיבי לאתר
סימן היכר מובהק לאתרים שעוד לא התקדמו עם הזמנים הוא עיצוב שלא מותאם למובייל: תמונות שלא נטענות, גופן קטנטן שקשה מאד לקרוא, כפתורים שקשה ללחוץ עליהם, וחוסר התאמה לגודל המסך (צריך להחליק עם האצבע ימינה ושמאלה כדי לצפות בכל האתר במקום שהוא יהיה מותאם למסך הסמארטפון). סוג העיצוב המתאים ביותר למובייל, שגם גוגל ממליצה להשתמש בו, הוא עיצוב רספונסיבי. בעיצוב כזה, האתר מתאים את עצמו אוטומטית למסך שבו הוא נצפה, ואין צורך ליצור במיוחד אתר נפרד למובייל. עיצוב רספונסיבי דורש השקעת זמן ועבודה, אך הוא נותן חוויית משתמש מצוינת – וככל שיותר משתמשים יהיו מרוצים מהשימוש באתר, זה יתבטא גם בלידים ובהמרות.
קרא עוד על כיצד לבנות אסטרטגיית קידום אתרים מקיפה?
-
דאגו לשפר את מהירות האתר
מכירים את זה שאתם נכנסים לאתר כלשהו בסמארטפון והוא נטען… ונטען… ונטען… ופשוט לא עולה, גם לאחר דקות ארוכות של המתנה? זה לא צריך להיות ככה, ואתם יודעים מה קורה אחרי שנמאס לכם לחכות – אתם פשוט עוברים לאתר אחר. על פי מחקר שפרסמה גוגל בספטמבר 2016, 53 אחוזים מהגולשים במובייל עוזבים את האתר אם הוא לא נטען תוך 3 שניות! ואם לוקחים בחשבון שהזמן שלוקח לרוב אתרי המובייל לעלות הוא 19 שניות בממוצע – לא יהיה מוגזם לטעון שהמצב די גרוע בתחום הזה. אך המשמעות של זה היא שאם תדאגו להאיץ את מהירות הטעינה של האתר שלכם במובייל, יש סיכוי סביר שתצברו יתרון רציני לפחות על חלק מהמתחרים שלכם. הרבה דברים יכולים להאט את האתר שלכם, ביניהם תמונות “כבדות”, סקריפטים מיותרים, חוסר שימוש ב-cache, עודף בהפניות לעמודים אחרים (redirects) ועוד. כלי טוב שיסייע לכם לבדוק מה פוגם במהירות האתר שלכם ויתן לכם המלצות לשיפור הוא ה-PageSpeed Insights של גוגל.
להבנה טובה יותר של הנושא, מומלץ לצפות בסרטון הבא, של אחד המומחים המובילים בעולם לשיווק דיגיטלי, ניל פאטל:
-
בדקו את האופציה של אפליקציית ווב פרוגרסיבית
אפשרות שהופכת להיות יותר ויותר פופולרית בשנים האחרונות היא בניית אפליקציית ווב פרוגרסיבית (PWA, ראשי תיבות של Progressive Web App). אפליקציית ווב היא מעין הכלאה של אתר רגיל עם אפליקציית סמארטפון, שמציעה את המיטב משני העולמות. כאשר משתמשים באתר כזה במובייל הוא מתנהג כמו אפליקציה, כולל שליחת התראות פוש, אפשרות לעבוד עליו אופליין ועוד. ניתן לצפות בו בנוחות רבה מכל סוג של דפדפן, הוא מותאם לכל סוגי המכשירים, הוא מתעדכן באופן שוטף, הוא מאובטח על ידי פרוטוקול HTTPS, איך צורך לרכוש אותו בחנות אפליקציות – אפשר פשוט להוסיף אותו למסך הבית, והוא מופיע במנועי חיפוש כמו אתר רגיל. למי שמעוניין להתעמק בכך יותר, מומלץ לקרוא את המדריך למתחילים של AppInstitute.
סיכום
רגע לפני 2018, ביצוע אופטמיזציה (קידום אתרים) של האתר שלכם למובייל זאת לא המלצה, אלא חובה. אם לא תעשו זאת, צפו לכך שמיקומי האתר שלכם בגוגל יצנחו, ואיתם גם תצנח ההתעניינות באתר שלכם מצד לקוחות פוטנציאליים. לכן, כדאי להתחיל ולבצע לפחות חלק מהפעולות המתוארות לעיל כבר עכשיו. בהצלחה!
קרדיט: דפנה בן יהושע, מנהלת התוכן בחברת אלפיניסט301 שיווק דיגיטלי, השייכת לקבוצת אנגורה מדיה.
רוצה לקבל הצעת מחיר לקידום אתרים אורגני ללא התחייבות? שלח את הפרטים שלך