מפחד משיימינג? נפגעת משיימינג? ניהול מוניטין הוא ה-כלי (בהא הידיעה) בשבילך. אולי תוצאות שליליות עליך או על העסק שלך לא יעלמו לגמרי מהרשת, אבל בהחלט ניתן לדחוק אותן לדפים רחוקים בתוצאות החיפוש.
ניהול מוניטין (ORM – Online Reputation Management) הוא אחד הכלים החשובים שעוסקים בנראות שלנו ברשת. הוא חיוני ביותר בימים בהם שיימינג ברשת הוא אחד הדברים הקלים והנפוצים שלקוחות בוחרים לעשות, וגם סתם אנשים, שכנים ואפילו חברים לשעבר.
רוצה רוצה לקבל הצעת מחיר לניהול מוניטין? דבר איתי עכשיו:
בעידן הרשתות החברתיות והחיפוש המתמיד בעיקר בגוגל, אבל בכלל במנועי חיפוש, אינו שמור למקצוע או תפקיד מסוימים. היום כמעט על כל אדם עושים חיפוש בגוגל לפני שהוא מחליט להזמין מוצר/ שירות וכו’.
הנה כמה דוגמאות לסיבות לחיפוש:
- בדיקת רקע על מועמד לתפקיד כלשהו
- חיפוש מידע על שוכרים פוטנציאליים לדירה
- בדיקת על רוכש דירה פוטנציאלי
- לקוח לעסקה גדולה
- חוות דעת על בעלי מקצוע/ רופאים וכו’
- חוות דעת על מוצר חדש/ קיים
- ואפילו סתם בכדי ללמוד על השכן החדש
המטרה של ניהול מוניטין היא לדחוק ולהעלים תוצאות שליליות בחיפוש הקשור לאדם או לעסק ספציפי. בניהול כזה דוחקים (מעלימים) מהרשת תוצאות שליליות על ידי דחיקתן לעמודים אחרונים בעת חיפוש בתוצאות חיפוש, ובכך למעשה מעלימים מעיניו של המחפש, תוכן שעלול לפגוע במוניטין של אדם, בעל עסק או חברה ציבורית או פרטית וגם אישי ציבור, אמנים, סלבריטאים ועוד.
גולשים נוספים התעניינו גם ב-6 דרכים לקידום אתרים אורגני בשנת 2019
קידום תוצאות חיוביות ודחיקת תוצאות שליליות
אם בחיפוש מידע עליכם, חיפוש השם שלכם או של העסק שלכם מניב תוצאות שמכילות תוכן שלילי, זה לא ייעלם מהרשת וממאגרי החיפוש, אבל יש צורך במספר פעולות וכמובן זמן בשביל לדחוק אותם לדפים רחוקים במאגרי החיפוש ולקדם במקומם מידע חיובי עליכם בעזרת קידום אתרים אורגני.
איך עושים זאת? 5 טיפים שגם אתם יכולים לנסות
1 – לפני הכל תנסו לבקש מגוגל להסיר את המידע. לא תמיד זה יצליח (ב-99.9% מהפעמים גוגל לא מתייחסים לבקשות כאלה), אבל למה לא לנסות? את הלא כבר יש לכם בכיס. מקסימום יסכימו 😀 .
2 – אולי נראה לכם מוזר, אבל פתחו על עצמכם ערך בוויקיפדיה. ערכים שנמצאים בוויקיפדיה מקבלים בגוגל קדימות ומופיעים לא פעם בעמודים ראשונים.
3 – צרו קישור לאזכורים חיוביים עליכם, בטוח יש לכם גם כאלו. צרו קישור אליהן דרך אתרים חיצוניים לאתר שלכם וזה יגרום לחיזוק וקידום האזכורים האלו ברשת.
4 – נצלו את העובדה ששמו של אדם הוא בד”כ לא מילה תחרותית. פתחו משתמש בלינקדין, פייסבוק ואינסטגרם שנחשבים האתרים החזקים כיום ברשת. כששמכם יופיע בהם הוא יהיה בין התוצאות הראשונות שתקפוצנה בחיפוש בגוגל.
5 – אם ניסיתם את כל אלו ואתם עדיין לא מרוצים מהמצב, זה הזמן לפנות למומחה קידום אתרים שיעזור לכם לעשות ניהול מוניטין.
לסיכום:
אזכורים שליליים ברשת זה דבר לא נעים, אבל גם לא נורא וכפי שהבנתם, אפשר לטפל בו. נכון, זה לא תמיד קל ואפילו יכול להיות תהליך מתמשך ומתסכל, אבל בסופו תוכלו לנשום לרווחה.
נסו את הטיפים שהצענו קודם, ואם תרגישו שזה לא הולך, אל תתביישו לבקש את עזרתו של מקדם אתרים מומחה.