בעוד שטבעם של הקישורים החיצוניים משתנה משנה לשנה, הצורך הבסיסי נותר חלק חשוב בעבודת הקידום אתרים. אם לא תצליח ליישם את הרעיון של קישורים חיצוניים, סביר להניח שתיתקל בקשיים בהרחבת התנועה וכמובן בתוצאות הדירוג לאתר שלך ב-Google.
כיצד עליך לפעול בכדי להתמקד ולהצליח במשימה זו?
בפועל, ישנם הרבה מרכיבים והרבה אסטרטגיות לקחת בחשבון בעת יצירת בניית קישורים חיצוניים. כדי לתת כיוון בדרך הנכונה להצלחה, נעסוק במאמר זה בחלק מההחלטות החשובות שיהיה עליך לקבל בעת יצירת קישורים חיצוניים.
אולי יעניין אותך – 10 דרכים בטוחות לבניית קישורים חיצוניים
הגדר את הכיוון הכללי של בניית הקישורים
ישנן כיום שתי דרכים עיקריות ליצירת קישורים חיצוניים בעולם הקידום האורגני. באפשרותך למקם קישורים באירוח פוסטים או להסתמך על איכות ונראות התוכן של האתר שלך. בעוד שאין מניעה מלפעול בשתי השיטות יחד, רוב בעלי האתרים אומרים כי יותר הגיוני להתמקד בשיטה אחת כשיטה עיקרית. באירוח פוסטים, אתה ממקם את הקישורים לאתר שלך בתכנים בעלי תוכן באיכות גבוהה, תכנים שאתה מפרסם עבור אתרים אחרים. בשיטות אחרות, אתה תתרכז ביצירת תוכן באיכות הגבוהה ביותר בתקווה שמשתמשי בלוגים אחרים, אתרים ורשתות חברתיות ישתפו תכנים אלו עם הקהל שלהם.
באיזה דפים לך להתמקד?
לבניית קישורים חיצוניים שני היבטים. אתה תצטרך להחליט לאיזה דפים ואתרים למקד את התנועה ובאותו הזמן איזה דפים באתר שלך צריכים לקבל קישורים. במקרה של קבלת קישורים אורגניים על יד חשיפה, אין לך כל כך אפשרות בחירה. במקרה של אירוח בבלוג, באפשרותך להחליט איזה פוסטים ודפים יהוו מטרה לקבלת תנועה. באירוח בלוגים, הקפד להתמקד בקבלת קישורים מאתרים בעלי מכנה משותף עם האתר שלך. אינך מעוניים שקישורים אלו ייראו לא טבעיים אחרת אתה עלול לפגוע במוניטין של האתר שלך.
כמה מהר כדאי לך לבנות קישורים לאתר?
בניית קישורים היא לרוב משימה איטית ותהליך הכרוך במאמצים לא קטנים. במקרים מסוימים, מאמצי ה- SEO שלך יכולים לשאת פרי מהר יותר. בין אם דרך חשיפה אורגנית או דרך אירוח בבלוגים, עליך להיזהר בכל הקשור למהירות בה אתה בונה ומרחיב את הקישורים לאתר שלך. הסיבה העיקרית נעוצה בעובדה הפשוטה שיותר מדי Pings אל ומאתר בזמן קצר מדי, עלולה לעורר חשד כי מדובר בקישורים שהושגו בדרך לא טבעית (לדוגמא על ידי קניית קישורים או תוכנות ). לכן עליך להחליט מה יהיה קצב הרחבת הקישורים הנכון לאתר שלך. בנוסף, אינך רוצה לנגוס בפלח שוק גדול מכפי יכולתך, במיוחד אם אתה מוכר מוצרים או שרותים. יש לפעול בשיקול דעת ולהרחיב את הפעילות לפי היכולת לענות לדרישות.
לסיכום:
על ידי מיקוד בקצב הרחבת הקישורים, באיזה דפים כדאי להתמקד לאירוח בלוגים ואיזה דפים לקדם לחשיפה מירבית ובאיזה אסטרטגיה לנקוט – תוכל להצליח באופן משמעותי.
אולי יעניין אותך:
רוצה שנקדם את האתר שלך בגוגל? מלא פרטים ונחזור אליך בהקדם