כלים לקידום אתרים מקצועי
החלטנו לשתף אתכם בכלי קידום אתרים שעוזרים לנו לקדם אתרים, ויעזרו לכם לשפר את התוצאות האורגניות של האתרים שלכם בגוגל – חלק מכלי ה-SEO שיוצגו כאן יהיו בחינם וחלקם בתשלום.
המלצה שלנו היא לשמור את העמוד הזה במועדפים שלכם כי אנחנו הולכים לעדכן אותו בכל פעם שנמצא כלי חדש שיעזור לקידום של האתר בגוגל.
מערכת Keyword Tool תוכנה ופותחה במיוחד עבור השוק הישראלי ועבור הייחודיות של השפה העברית ולכן המערכת מצליחה למצוא עד פי עשרה יותר מילות מפתח עדכניות ורלוונטיות מאשר כלי מחקר מילות מפתח שונים.
בנוסף, למערכת Keyword Tool יש כלי מיוחד לניתוח מילות מפתח אשר סורק ומנתח את כל התוצאות שהתקבלו ומציג מהם הנושאים העיקריים שבהם הגולשים בתחום מתעניינים ועל כן כדאי מאוד לשלב אותם בתוכן כדי לשפר את הדירוג בגוגל.
מערכת Keyword Tool סורקת מספר רב של מאגרי מידע ענקיים בזמן אמת ויודעת למצוא הרבה יותר מילות מפתח רלוונטיות ומבוקשות.
למערכת יש עוד מספר עזרים שימושיים כמו “התראות מילים” אשר סורק באופן שבועי את גוגל ושאר מקורות המידע עבור מילות מפתח חדשות ומתריעה לכם על כך כדי שתוכלו למקד חיפושים חדשים לפני כולם.
כלי מצויין מבית Google לבדיקות של מהירות האתר והשימושיות שלו על מספר מכשירים, כגון: נייחים, ניידים, ועוד.
יש צורך רק להקליד את כתובת האתר שלכם, והכלי הזה יעשה את העבודה. הוא יבדקו את זמן הטעינה וביצועים עבור סמארטפונים ומחשבים נייחים ותקבלו גם טיפים לשיפור מהירות האתר (אגב, הוא גם ידע לפרגן אם עשיתם עבודה טובה ) התוצאות הסופיות מגיעות עם ציון חוויית משתמש שבדרך כלל אתר עם ציון של מעל ל- 80 נחשב לטוב מאוד.
עוד כלים לבדיקת מהירות האתר: Pingdom , WebPageTest , GTmetrix
הכלי הראשון שתעבדו איתו בקידום אתרים אורגני הוא עם כלי של מחקר מילות מפתח כלי בסיסי לעבוד.
הכלי הזה יציג לכם הרבה יותר נתונים מאשר Keyword Planner של Google, כגון: 3 האתרים שנמצאים בתוצאות האורגניות באותה מילת המפתח, Keyword Suggestions (הצעות למלות מפתח מופיע בשורת החיפוש של גוגל) ועוד.
תומך בעברית
עוד כלי למחקר מילות מפתח שימושי מאוד, מספק לכם יותר מ-700 רעיונות למילות מפתח על סמך מילת מפתח אחת שתכתבו במגוון גדול של מנועי חיפוש Google, YouTube, Bing, Amazon, App Store (לא יודע אם תשתמשו ב-App Store אבל שיהיה)
תומך עברית
אחד הכלים החשובים ביותר לכל מקדם אתרים אך לא פחות חשוב לבעלי אתרים ניתוח סטטיסטיקת הגולשים לאתר וכמובן תובנות החיפוש
בעזרת Google Analytics תוכלו לעקוב אחרי כל פיסת התנועה שאתם יכולים לדמיין באתר האינטרנט שלכם, כגון: מקורות התנועה, כמות הגולשים, זמן שהייה באתר, עמודים הנצפים ביותר ועוד הרבה מאוד נתונים חשובים, אם ה-Analytics מחובר גם ל- Search Console תוכלו לראות בעזרת איזה מילות מפתח הגיעו הגולשים לאתר שלכם.
ניתוח אתר, התראות, דוחות שגיאה ועונשים
כלי ניהול אתרים של גוגל יכול לעזור לכם ולתת טעימה של מה שגוגל חושב על האתר שלכם. תוכלו לראות ולאתר את כל הבאגים, התראות ודוחות דרכו.
טיפ למתקדמים: כל אחד משני הכלים הללו דורש קצת התקנה באתר שלך. אם יש לך אתר וורדפרס, אתה יכול להוסיף את קוד מנהל האתר באופן אוטומטי באמצעות תוספים כמו Jetpack או Yoast .
web developer – סרגל כלים למשתמשי דפדפן פיירפוקס של מפתחי אתרים שהפך להיות אחד הכלים השימושיים ביותר אצלם.
סרגל כלים שימושי ביותר בקרב כל מקדמי האתרים Quake SEO מציג הרבה מאוד נתונים על תנועה, קישורים, רשתות חברתיות, אופטימיזציה על עמודים, מילות מפתח ועוד.
באתר Quake SEO יש המון המלצות שיכולות לעזור למשתמש מה לעשות עם כל הנתונים הללו.
Hootsuite – הוא מנהל פלטפורמות רבות של ניהול רשתות חברתיות. לדעתי Hootsuite נחשבת לפלטפורמה ניהול רשתות חברתיות הטובה ביותר.
מכונת הזמן של Wayback machine נחשבת לספרייה ההיסטורית הגדולה ביותר בעולם של כל האינטרנט, יש לכם אפשרות לראות איך האתר שלכם היה נראה בתחילת דרכו. אי אפשר לספור את כמות הפעמים שהשתמשנו בכלי הזה עבור עבודת הקידום האורגני שאנחנו עושים וכמובן שלבדיקה ופיצוח מקרים מיוחדים של לקוחות עם חוסר תנועה לאתר.
חוץ מזה, כיף לראות איך האתר שלך היה נראה בימי קדם 🙂
מין הסתם פועל רק בדפדפן כרום, בלחיצה קטנה על מקש ה-“F12” יפתח לכם שורת הקוד למטה, תוכלו לקצר כאן את תהליכי ה-SEO שלכם במהירות רבה, כך שניתן יהיה לדמות את השינויים ולדעת איך הם יצאו עוד לפני שתעלו אותם לאתר. בנוסף לכך יש עוד קיצורים מגניבים שאתם יכולים לעשות עם DevTools Chrome הכוללים: בחינת UX של הנייד, בחינתSEO עם אמולטור עם הנייד, אבחון מהיר של העמוד, להעתיק בנפרד קוד מקור מוכן ועוד..
אנשי שיווק שמשתמשים ב-,Google Trends ידם תהיה תמיד על העליונה.
ניתן לראות שינויים תקופתיים בנפח השאילתות והחיפושים עבור מילות מפתח.
המשתמשים העיקריים הם אנשי שיווק שבמיוחד בתעשיות כמו טכנולוגיה, אופנה זה יכול להיות קריטי. ברגע שתעשו ניתוח מגמות שוק בעזרת Google Trends תוכלו לראות מס’ צעדים קדימה ולקבל תוצאות שיכולות להכפיל את הרווחיות של האתר שלכם.
שורה תחתונה: Google Trends הוא כלי רב עוצמה אם משתמשים בו נכון.
תוכנה שמיועדת לסורק אתרים ובדיקה מקיפה של כל ה-SEO. בתוך מס’ דקות, תקבלו הרבה מאוד נתונים קריטיים על כל כתובת/ עמוד שבאתר שלכם. אז למה אתם מחכים? פשוט תורידו את התוכנה ותסרקו את האתר שלכם.
למי שרוצה ללמוד עוד על הצפרדע מוזמן לקרוא את המדריך הרשמי
seo browser – כלי שיכול לעזור מאוד בקידום אתרים אורגני, המטרה שלו היא לדמות את מנועי החיפוש בזה שהוא לוקח את העמודים של האתר ומראה לכם איך זה נראה במנוע חיפוש. ההבנה שלכם מהאפשרות שתוכלו לראות איך מנוע חיפוש רואה את האתר שלכם יכולה להיות נקודה מאוד חיונית.
תוכנה חינמית מעולה שסורקת שגיאות נפוצות לאתרים במהירות עם ממשק משתמש פשוט מאוד, כגון: סורק את כל הקישורים שבאתר שלכם, תקבלו דיווח על כתובות URL כמו שגיאות קוד: 301,404, 302,200, סוג התוכן, גודל העמוד, מפת אתר HTML ועוד. השימוש הכי טוב ב-Xenus היא במציאת קישורים שבורים.
לדעתי זהו הכלי הטוב ביותר עבור ניתוח קישורים לאתר / בדיקת מתחרים. לחברת Majestic-SEO יש את המאגר הגדול והעדכני ביותר של נתוני קישורים. עם זאת, בשביל להשתמש בכל הכלים שהחברה מציעה תאלצו להיפרד מ- 50$ בחודש לחבילה הזולה ביותר שלהם (שלדעתי היא מספיקה למי שמקדם אתרים אורגני בישראל ולא עובר את ה-150 לקוחות). עדיין שווה להירשם לגרסה החינמית בשביל שתוכלו לקבל נקודת מבט על תהליך של הקישורים החיצוניים לאתר שלכם.
הוא תוסף לדפדפני Chrome או FireFox קל, וידידותי למשתמש. המאפשר לכם לדעת באיזה טכנולוגיה האתר המתחרה משתמש (כמו CMS, שרת, אירוח, Analytics ועוד).
חושבים שמעתיקים מכם תוכן או שאתם אולי מעתיקים תכנים? אפשר לבדוק את זה בעזרת תוכנת WEB, פשוט תעתיקו את כתובת ה-URL ובתוך כמה שניות תוכלו לדעת וללמוד אם אכן התוכן שלכם משוכפל גם במקום אחר באינטרנט.
תוכנת WEB שמספקת מספר כלים שווים בחינם לבדיקת ה-SEO של האתר שלכם, כגון: התאמה למובייל, קובץ רובוטס, נגישות אתר אינטרנט, מהירות אתר ועוד.
עוזר לכם לפקח על כל האזכורים חדשים שגוגל סורק באינטרנט, הן אם מדובר על החברה שלכם או מילות מפתח שאתם מעוניינים לעקוב אחריהם.
* יש גם את האתר הזה Talkwalker, אנחנו פחות משתמשים בו. אבל אתם מוזמנים לנסות ולדווח לנו 😀
תוכנת WEB שמייצרת מפת אתר XML עד- 500 עמודים בחינם, כל שעליכם לעשות הוא להזין את הכתובת של האתר שלכם ולסמן כמה פרמטרים אופציונליים, ו-Sitemaps XML יתחיל בייצור מפת אתר שאתם יכולים להעלות ל- Google Webmaster Tools.
האתר Ahrefs בודק ונותן סקירה מלאה על כל הקישורים של האתר שלכם.
דגימה חינם (ומהותית) של מה ahrefs הצעות, המחוונים עבור הפניית דפים וקישורים נכנסים עשירה ואינפורמטיבי.
מראה הרבה נתונים שימושיים על מילות מפתח בתשלום ואורגנית. מומלץ למתקדמים
זה הוא מחולל מילות מפתח דומה מאוד ל- Google Suggest ואת keywordtool.io. אומנם, לא הכי יסודי כמוהם, אבל הוא מהיר ועושה עבודה עם פילוח למחקר מילות מפתח לקבוצות.