כתבתי לכם מס’ טיפים שיעזרו לכם להגדיל את התנועה לאתר ואת הביצועים של הקידום אתרים בגוגל. אני אנסה לגרום לכם להבין לפי כמה מהאסטרטגיות הטובות ביותר שאני משתמש למטרה אחת, למשיכת גולשים אורגני אל האתר שלי, וכמובן לגרום לאתר שלכם שיפור ניכר של חשיפת העמודים בגוגל. הדגשתי לכם 5 טיפים שבעזרתם תוכלו להגביר את התנועה ולזכות מהיתרון עצום על המתחרים שלכם:
5 טיפים להגדלת התנועה האורגנית לאתר שלכם
1. דאגו לאנדקס את כל העמודים שלכם ב- Google
בעזרת Google Search Console כלי בסיסי של גוגל למקדם אתרים ניתן לשלוח את כל העמודים של האתר לאינדקס של גוגל בצורה מהירה. תהליך זה עוזר לרובוטים של Google לסרוק את האתר שלכם בצורה יעיל יותר מכל דרך אחרת. בעזרת Search Console תוכלו לשלוח מקסימום 500 עמודים בחודש לאינדקס גוגל. אגב, פעולה זו תשלח גם אותות גם לקישורים של העמודים האלה, כך שיכול להיות שגם תקפצו בדירוג שלכם.
2. מומלץ לבדוק איך גוגל קורא (רואה) את התוכן של האתר שלכם
אחרי שפתחתם חשבון בגוגל Search Console והמתנתם כ-3 שבועות עד חודש, תתחילו לקבל מידע אודות מילות המפתח שמושכות הכי הרבה, כגון: תנועה/הופעות/שיעור קליקים (CTR)/ מיקומי תוצאות ממוצע, אגב, באמצעות כלי זה תוכלו גם לראות לאיזה עמוד יש את הדירוג הגבוה ביותר (חשוב להדגיש שמדובר כאן רק על ממוצע 🙂 ), ותוכלו לסדר זאת לפי חלוקה לחודשים.
3. אבחנו בעיות טכניות אפשריות
כשלסורקים של גוגל לא תהיה גישה לגשת לאתר שלכם או לדפים ספציפיים, הם מעדכנים, מהן הסיבות לכך. אם איננו יכולים לסרוק דף מסוים, איננו יכולים להוסיף אותו לאינדקס. לכן, תיקון השגיאות שאפרט בפניכם יעזרו לשפר את הכיסוי הכולל של האתר שלכם. תוכלו להשתמש בכלי הניתוח הנכללים בכלי Search Console של Google, כדי לבחון שינויים שבוצעו בקובץ רובוטס robots.txt הזה ולוודא שהשינויים הללו מתירים גישה. תוכלו גם לראות אילו דפים אתם חוסמים מהרובוטים של Google – כך תוכלו להתנסות עם שינויים ולראות כיצד הם ישפיעו על סריקת האתר שלכם.
4. תראו אילו שאילתות מניבות תנועה אל האתר שלך
באמצעות Search Console של Google, תוכלו ללמוד אילו שאילתות של Google (מחקר מילות מפתח) יוצרות קליקים לאתר שלכם והיכן אתם ממוקמים בתוצאות החיפוש עבור אותה שאילתה. תוכלו גם להציג נתונים של נכסים מסוימים וארצות מסוימות. למשל, תוכלו לראות את השאילתות של משתמשים שחיפשו ב’תמונות Google’ בארצות הברית, אשר הביאו להצגת האתר שלכם בתוצאות. תראו רק את הנכסים והארצות שלגביהם לאתר שלכם יש נתונים.
5. לחזור ולהופיע בתוצאות החיפוש
אם האתר שלכם הפסיק להופיע בתוצאות החיפוש, קראו בקפידה את הנחיות האיכות של Google ולאחר מכן תקנו כל בעיה המופיעה באתר שלכם ובקש הכללה מחדש מחשבון Search Console של Google. זכרו שטופס הבקשה להיכלל מחדש זמין רק עבור אנשים שמשתמשים ב-Search Console של Google.
כל מה שנותר הוא לאחל לכם בהצלחה!